PFZW

Blog

4x zij helpen de zorg

Al sinds het begin van de coronacrisis schieten de hartverwarmende initiatieven voor de zorg als paddenstoelen uit de grond. Vaak door bedrijven, verenigingen en sportclubs, maar ook individuen zetten zich in om de zorg met eigen handen te ondersteunen. Deze mensen maakten de overstap naar de zorg of keren na een periode van afwezigheid weer terug naar de sector waar hun hart ligt.

Ziekenhuisbuddy’s

Tijdens de eerste golf ontstond in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein het idee voor het ‘buddysysteem’: verpleegkundigen ontlasten door mensen die geen zorgachtergrond hebben, maar wel graag de zorg willen ondersteunen. In de aflevering ‘Buddy’s in de zorg’ van Kruispunt, op NPO, delen buddy’s hun ervaringen.

Van theater en horeca naar de zorg

De werkagenda van theatermaakster Marjon Moed was sinds half maart leeg door de coronacrisis. Daarom meldde ze zich aan voor het ‘buddysysteem’ van het St. Antonius Ziekenhuis. Maar ook Angelique besloot haar handen uit de mouwen te steken. Normaal werkt ze in de horeca, maar tijdens de sluiting springt ze bij in woonzorgcentrum De Kaap in Hoogeveen om het zorgpersoneel te ondersteunen. Die hulp wordt enorm gewaardeerd; door zowel de zorgmedewerkers als de bewoners.

Geen baan, toch aan het werk

Laura stopte kortgeleden met haar baan. In de tijd die ze nu over heeft, zet ze zich in als vrijwilliger in de ouderenzorg. Want juist nu ouderen geen bezoek kunnen ontvangen, verdienen ze extra aandacht. Wat een mooi gebaar!

Bloggen en de zorg

Blogger Marit schrijft over food, fit en fun op haar online platform Fit With Marit. Na een reis door Nieuw-Zeeland en Australië besluit ze haar ‘roots’ in de zorg weer op te zoeken. Eerder vroeg ze haar ruim 72.000 volgers op Instagram al om tips voor vrijwilligerswerk in de (jeugd)zorg, maar nu maakt ze definitief de overstap en gaat ze werken met licht verstandelijk beperkte volwassenen.

Misschien vind je dit ook leuk: