buyt moet aan de bak

De food prep-challenge

Joop neemt je in zijn vlogs mee in zijn reis naar een sterker en fitter leven. Dit keer oefent Buyt met food preppen. Klaar om mee te nemen naar werk. Gezond, lekker en makkelijk... toch? Lukt het Joop om een lekker maaltje in elkaar te draaien?

Over Buyt moet aan de bak!

Wie werkt in de zorg- en welzijnssector weet als geen ander hoe je voor een ander moet zorgen. Maar soms gaat dat ten koste van jezelf. Zie naast je onregelmatige schema maar eens een vast momentje voor jezelf te vinden. Zonde, want die zorgen er juist voor dat je elke dag fit en uitgerust aan je dienst begint. Wie dat kan beamen, is Joop Buyt. Al 13 jaar verpleegkundige in de gehandicaptenzorg, maar iemand die naar eigen zeggen liever naar sport kijkt dan dat hij het zelf doet. Daar gaat verandering in komen! 

'Als ik het kan, kan jij het ook!' Dus doe jij met hem mee?

Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuwe video van Joop? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal!

Zelf preppen?

Kleurrijk, vullend, voedzaam én goedgekeurd door Joop! Maak deze bowl uit de food prep-challenge zelf!

Lees meer
Aan de bak met ontbijtkoek?

Boodschappenlijstje & bereiding

  • 200 gram meel
  • 200 gram appelmoes
  • 200 ml melk
  • 70 gram appelstroop
  • 50 gram dadels
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 50 gram pecannoten

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat de dadels 10 minuten weken in een bakje met gekookt water.
  • Mix ondertussen het meel, de appelmoes, melk, appelstroop, speculaaskruiden en bakpoeder in een beslagkom.
  • Voeg daarna ook de geweekte dadels toe en mix het tot een glad beslag.
  • Breek de pecannoten in stukjes en roer ze door het beslag.
  • Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het beslag erin. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.