PFZW

Interview

“Als de jongeren het naar hun zin hebben, heb ik dat ook”

Hedy Hulsebosch (24) ging in de gehandicaptenzorg werken, maar dat stond niet vanaf het begin vast. Als tiener wilde ze een economische studie doen. Tot ze op haar 17e in aanraking kwam met de gehandicaptenzorg. Van de economie naar zorgen voor mensen: die stap geeft haar nog iedere dag voldoening.

Werken met jongeren is wat Hedy het liefste doet. Als tiener deed ze mee aan een maatjesproject en had ze een bijbaan als begeleidster van gehandicapte jongeren. Toen Hedy voor haar opleiding tot verpleegkundige een stage zocht, besloot ze meteen die richting op te gaan. Hedy: "Het is niet makkelijk om een stage te vinden waar je vooral met jongeren werkt. Vaak zit er veel variatie in leeftijd in een groep. Tot ik zag dat ze bij ’s Heeren Loo dagbesteding speciaal voor jongeren hebben. Ze zochten geen stagiaire, maar ik stuurde toch een mail. En met resultaat: ik mocht op gesprek komen en kon aan de slag."

Stappen zetten

Inmiddels werkt Hedy ruim een jaar als vaste medewerker bij Het Westerhonk van ’s Heeren Loo. "Ik ben ontzettend blij met mijn werk. Ik vind het fantastisch om voor andere mensen te zorgen. Daarnaast geeft het zoveel voldoening als je een band met de cliënten opbouwt. Zeker als je vooruitgang boekt. Vaak zijn ouders heel blij als ze zien dat hun kind stappen zet. Bijvoorbeeld als hun zoon die meestal stil is, opeens opbloeit, lacht en met andere jongeren omgaat. Daar haal ik weer nieuwe energie uit."

Hedy en Levi
Hedy en Levi

Intensief

Vanwege de hoge werkdruk is er onder werktijd weinig tijd voor ontspanning. Toch beschouwt Hedy elke dag als een feestje. "Mijn werk is ontzettend leuk, maar ook vaak intensief. Je bent de hele dag bezig. Van besprekingen met collega’s in de ochtend tot het begeleiden van alle activiteiten over de dag. Buiten spelen, industrieel werken, papierprikken, een krantenwijk lopen, knutselen: overal zijn we bij. Pauze zit er meestal niet in. Als onze cliënten eten, zijn we óf met hen bezig, of werken we onze administratie bij. Maar dat geeft niet. Mijn focus ligt op de jongeren: als zij het naar hun zin hebben, heb ik dat ook."

Ambitie

Dankzij haar bijbanen heeft Hedy al ruim 7 jaar ervaring in de zorg. Onlangs rondde ze haar opleiding tot verpleegkundige af. Toch vindt ze het belangrijk om door te gaan met leren. "Ik begon drie jaar geleden als stagiaire, en werk nu in vaste dienst. Maar ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Cursussen volgen, kansen pakken en doorstromen binnen de organisatie. Ik heb enorm veel ambitie. Blijven leren over mijn vak geeft me veel voldoening."

Hedy Hulsebosch

Over Hedy

Hedy Hulsebosch (24) is persoonlijk begeleidster bij locatie Het Westerhonk van ’s Heeren Loo. Via de mavo, havo en een jaar pedagogiek kwam ze bij de hbo-opleiding tot verpleegkundige uit. Tijdens deze studie liep ze stage bij Het Westerhonk. Dat beviel zo goed dat ze hier inmiddels al drie jaar werkt, waarvan ruim een jaar als vaste medewerker. Hedy woont samen met haar vriend in Naaldwijk. In haar vrije tijd spreekt ze graag af met vrienden en houdt ze ervan om een goede serie te kijken op Netflix. Hedy bouwt pensioen op bij PFZW.

Misschien vind je dit ook leuk: