PFZW

Interview

De werk-privébalans van Cindy

Koken

Cindy Diepenhorst (30), is sociaal beheerder bij een jongerencentrum van Stichting Maatvast. Ze heeft sinds 3 jaar een vriendin. Ze hebben geen kinderen.

Als ik op m’n 70e nog steeds plezier in mijn werk heb, ga ik gewoon door!

Werken met jongeren

"Als kind wist ik niet precies wat ik later wilde worden. Wel was het in ons gezin vanzelfsprekend om voor elkaar klaar te staan. Ik hielp vaak mee in het dorpshuis, bouwde hutten voor kinderen. Nu denk ik: het zat er toen al in. Via een sportopleiding kwam ik in een jongerencentrum terecht. Toen viel het kwartje: dít is wat ik wil. Een veilige plek bieden aan jongeren, waar ze zichzelf kunnen zijn. Zonder de regels van thuis. Superbelangrijk, weet ik uit ervaring. Ook later wil ik iets met jongeren blijven doen. Maar dan meer op creatief gebied. Samen documentaires maken over maatschappelijke thema’s. Filmpjes maken vind ik geweldig. Wanneer ik met pensioen wil? Pas als de rek er bij mij uit is. Als ik op m’n 70e nog steeds plezier in mijn werk heb, ga ik gewoon door!"

 

Cindy Diepenhorst
Cindy Diepenhorst


Privé: kookclubje, ukelele en voetbal

"Ik had nooit zo veel met koken. Door een kookclubje voor jongeren op mijn werk begon ik het ineens leuk te vinden. Koken met gezonde producten, nieuwe recepten delen, samen eten, heel leuk. Nu sta ik thuis ook vaker achter het fornuis. Voetbal is mijn sport. Ik zit in het gezelligste elftal van Nederland. Plezier staat voorop. Maar waarschijnlijk worden we nog kampioen ook. Muziek is voor mij heel belangrijk. Ik verzamel muziekinstrumenten en leer er op spelen via YouTube. Ik heb een gitaar, ukelele, trompet en keyboard. Pure ontspanning. Verder ga ik regelmatig bij een oude buurvrouw op bezoek, dat vinden we allebei gezellig."

Hoe zorg jij voor een goede werk-privébalans?

Misschien vind je dit ook leuk: