PFZW

Dossier

Alles over slaap

Slaap. Het fijnste wat er is. Niets lekkerder dan elke avond helemaal van de aardbodem te verdwijnen om een uur of acht later fris, fruitig en fluitend op te staan. Maar… dan moet dat wel lukken. Helaas mag niet iedereen zich zo gelukkig prijzen. Goed slapen is niet alleen fijn maar ook goed voor je. Je presteert beter op werk, je zit lekkerder in je vel en slapen brengt allerlei gezondheidsvoordelen met zich mee. Daarom geven wij al jaren tips over hoe je alles uit je nachtrust haalt. Speciaal voor de Internationale van de Slaap staan we stil bij de allerbeste slaaptips.

Een tripje naar dromenland

Hmm… Dromenland is een soort van luilekkerland. Bovendien zijn dit twee van de weinige landen waar we nu heen kunnen. Dan kan je er maar beter alles uithalen. Sommige mensen hoeven maar hun kussen te raken en ze zijn al onderweg. Anderen hebben iets meer voorbereidingen nodig. Boekje erbij, kopje kruiden thee, yoga Nidra, een frisse en koele kamer… De handvatten hebben we, pas je die ook toe? Na vandaag wel!

Slaap tips, trucs en tools

Tips

Met deze hacks slaap jij vanavond als een roos

De kans is groot dat je alle standaard adviezen inmiddels wel hebt gehoord. Van stoppen met snoozen tot je telefoon ’s avonds uit de slaapkamer verbannen. Wij zetten 5 alternatieve slaaptips op een rij.
Tips

Slaapverwekkende kijk-, lees-, volg- en luistertips

Heb je vaker plafonddienst dan een goede nachtrust? Ontdek hoe schrijver Floris Wouterson, oud-militair Mark Schadenberg en de bijzondere yogavorm ‘yoga nidra’ jou kunnen helpen de kwaliteit van je slaap te verbeteren.
Interview

Nachtboek: mee met een slaapdienst van Mukadder

Altijd al eens willen weten hoe een slaapdienst van een zorgcollega eruitziet? Mukadder werkt als begeleider en verzorgende IG en neemt ons mee met een slaapdienst. Dit keer in het weekend, en dat betekent voor de cliënten... uitslapen!

Slaap lekker!

Nu heb je alle tips, trucs en tools in handen om lekker te slapen… En kun je al je energie, liefde en aandacht geven aan hen die het nodig hebben: je patiënten. Maar vergeet ook af en toe jezelf niet!

Misschien vind je dit ook leuk:

Tips

Lees alles over lichamelijke beweging

Je werk is soms net topsport. Helemaal in crisistijd, wanneer iedere werknemer harder nodig is dan ooit. Maar hoe zorg je er als zorgmedewerker voor dat je lichaam de extra werkdruk aankan?