PFZW

Dossier

Hoe combineer jij werk en de zorg voor je gezin?

Het is een hele uitdaging om alle ballen in de lucht te houden als je werk met een gezin moet combineren. Neem bijvoorbeeld onregelmatige werktijden of weekend- en oproepdiensten. Dat vraagt om een goede planning, geregel en afstemming over werktijden, opvang en het huishouden. Hoe doe je dat?

Met kinderen moet je veel meer regelen

Als je kinderen hebt, verandert je hele leven. De rol van een ouder brengt grote verantwoordelijkheden met zich mee. Mentaal kan dat een uitdaging zijn maar ook financieel. Er moeten veel zaken geregeld worden. Goed om te weten dat je veel zaken van te voren al kunt uitzoeken en zelfs al kunt regelen. Zoals de zorg voor je kind als jij werkt.

In de balk hieronder vind je handige informatie die je helpt bij het maken van een aantal keuzes:

  • Hoe regel ik de zorg voor mijn kind als ik ga werken? Dit gaat over de verschillende manieren van opvang voor je kind als jij gaat werken.
  • "Als je moeder wordt, verandert er veel in je leven" Een open en eerlijk interview met Annemarie (31) over haar nieuwe leven met dochter Norah.
  • Wat heeft mijn pensioen met mijn kind te maken? Hier lees je over een van de voordelen van het opbouwen van een pensioen bij PFZW.

Misschien vind je dit ook leuk: