PFZW

Achtergrond

5x feelgood in beeld

Sinds een paar weken mogen bewoners van verpleeghuizen en andere zorginstellingen weer bezoek ontvangen. Het weerzien met familieleden na maanden van contact op afstand is vaak emotioneel. We verzamelden een aantal feelgoodfoto’s en -video’s die bij iedereen zorgen voor een glimlach – of soms een traan.

Verrassing!

Ze was zes weken van huis om in New York bij te springen als zorgverlener. De intense reactie van haar kinderen toen de Amerikaanse Leilani hen verraste door onverwacht thuis te komen, ontroerde veel mensen.

 

Swingend in lockdown

De ouders van deze Amerikaanse vrouw zijn 75 en 84. Tijdens de lockdown reden zij en haar zoon regelmatig bij hen langs om te vragen of ze iets nodig hadden. Blijkbaar hadden de twee dit keer behoefte aan een feestje…

 

Moeder en dochters zijn herenigd

De Engelse Suzanne Vaughan werkte tijdens de coronacrisis negen weken als verpleegster en nam in die tijd bewust afstand van haar gezin om hen niet in gevaar te brengen. Ze werd natuurlijk enorm gemist door haar dochters Bella en Hettie, die een gat in de lucht sprongen toen hun moeder onverwacht weer thuiskwam.

Eindelijk weer wandelen

Tijdens de lockdown was een dagelijkse wandeling het hoogtepunt van de dag voor de bewoners van een zorginstelling in het Vlaamse Diest. De Volkskrant bracht het geluk van de bewoners tijdens deze ‘simpele’ activiteit prachtig in beeld.

Bekijk hier de fotoreportage

Onbetaalbaar geluk

De kans is groot dat je deze video al voorbij hebt zien komen, want het aantal reacties en views op LinkedIn was enorm. De blijdschap van deze vrouw, die haar familie na weken afstand houden weer ziet, is onbetaalbaar.

 

Misschien vind je dit ook leuk: