PFZW

Blog

Frisser dan kraanwater

Frisser dan kraanwater

Hij staat er pas een jaar en is al niet meer weg te denken. Het watertappunt in de gang van Landstede Kinderdagverblijf is een regelrechte hit. Uit deze grote machine met een tap komt grondwater. "Het is schoner en dat proef je."

Een jaar geleden was het een klein beetje feest in Ommen. Landstede Kinderopvang won toen een drinkwaterautomaat. Deze Overijsselse kinderopvang was de winnaar van de ‘Gewoon Gezond Waterchallenge’. Dat is een wedstrijd van de gemeenten Ommen en Hardenberg tussen lokale scholen, sportverenigingen, kinderdagverblijven en bibliotheken. Doel van de challenge? Water altijd en overal bereikbaar maken voor de jeugd.

Leuker, gezonder en minder verspilling!

Minder drankjes met suiker

"We willen de kinderen stimuleren meer water te drinken," vertelt assistent-leidinggevende Anja Roetert van Landstede. "Met de tap is dat makkelijker en aantrekkelijker. Zo drinken ze bovendien minder drankjes met suiker. Daarom hebben we de tap op een centraal punt gezet, want we willen graag dat veel kinderen er gebruik van maken. En dat gebeurt ook! Daar zijn we heel blij mee."

Druk op de knop

"Geloof het of niet, het water uit de tap is lekkerder dan uit de kraan. Het is schoner en dat proef je. Het is helderder, frisser dan kraanwater. De kinderen vinden het ook véél leuker om water uit de tap te halen. Kinderen houden van knopjes, alleen al daarom vinden ze vinden het apparaat reuze interesssant. Met een druk op een van de 3 grote knoppen kunnen ze zelf hun bekertjes vullen."

Ik kan het elke crèche aanbevelen.

Zeker doen!

De tap draagt niet alleen bij aan een gezonder leven, maar ook aan minder verspilling. "Een druk op de knop geeft telkens een kleine hoeveelheid water. Hierdoor gaat er weinig water verloren. Natuurlijk een groot verschil met een kraan, die kinderen wel eens vergeten dicht te draaien." Anja: "Ik kan het elke crèche aanbevelen. Wij kregen ’m gratis door die challenge. Maar als je een tap kunt aanschaffen, zou ik dat zeker doen."

 

Misschien vind je dit ook leuk: