PFZW

Tips

Help! Mijn collega's zijn op vakantie

Ijsje in het ziekenhuis

Het is volop vakantietijd. En waar het in veel beroepen betekent dat het rustige tijden zijn, is het helaas in onze sector bikkelen geblazen. Hetzelfde werk met minder mensen doen. 5 tips hoe jij de zomerdrukte overleeft!

1. Maak het een beetje leuk

Zet de charme van de zomer in op de werkvloer. Je bent vast niet de enige die de zomer doorwerkt. Maak het gezellig met de overblijvers. Neem eens een doos waterijsjes mee voor je collega’s. Buiten lunchen, met elkaar een terrasje pakken na het werk. Of organiseer een barbecue of boottochtje.

2. Betrek je cliënt of patiënt bij de zomer

Jullie zitten in hetzelfde schuitje: je cliënt of patiënt is ook niet op vakantie. Gedeelde smart is halve smart. Haal samen herinneringen op van jullie meest geweldige vakanties. Grote kans dat er een grote glimlach op jullie gezicht verschijnt.

3. Samen bereik je meer

Werk samen met de andere achterblijvers. Door elkaar hulp aan te bieden en door zelf hulp te vragen, kunnen jullie elkaar aanvullen. Zo kom je allebei een stuk verder!

4. Hou je hoofd koel

Zorg ervoor dat je goed uitgerust en op tijd begint aan jouw werkdag. Als je moet rennen en vliegen en helemaal gestrest binnenkomt, dan voel je je de hele dag opgejaagd en blijf je achter de feiten aanlopen. Ga dus niet als een kip zonder kop aan het werk. Tip: even een frisse neus halen tijdens de pauze kan je goed doen.

5. Zorg voor voorpret

Als straks iedereen weer terug is van vakantie, heb jij die van jou misschien nog wel tegoed. Denk alvast aan wat jij allemaal wilt gaan doen en zien op vakantie. Op deze manier overleef jij de tijd voor je eigen vakantie gemakkelijk.

Misschien vind je dit ook leuk: