PFZW

Nieuws

Liveblog - Initiatieven als ode aan jullie

Als zorgmedewerker doe je in deze tijd waar je zo goed in bent: zorg verlenen. Het land is dankbaar voor jullie harde werk en laat dat op ontelbare manieren zien. Met deze liveblog, waarin we zoveel mogelijk mooie initiatieven verzamelen, brengt Betere Wereld een ode aan jullie.

Laatste update: woensdag 3 juni

In verpleeghuis Brinkhoven in Heerde sloeg het coronavirus genadeloos toe. De Volkskrant publiceerde een indrukwekkende reportage.

Hotels in Texel slaan de handen ineen voor alle zorghelden. Samen geven ze 1001 hotelovernachtingen weg. Mensen kunnen iemand opgeven waarvan ze vinden dat hij of zij wel een moment van ontspanning verdient.

Nog steeds steken mensen zorghelden een hart onder de riem. Zo ook meneer Bonnema op Instagram, met een prachtige foto van klaprozen.

Provincie Noord-Brabant vroeg op Instagram welke helden volgens Brabanders een hart op het provinciehuis verdienden. Het aantal reacties was overweldigend. Op het provinciehuis werden dagenlang harten getoond voor alle helden. In de zorg, transport, supermarkt, winkels en meer.

Maandag 1 juni

Iedere week wordt door Calumet Photographic op Twitter een foto van de week gekozen. Deze week is gekozen voor ‘Nurse in the Spotlight’. Een prachtige foto van een zorgheld.

De verpleegkundigen op de acute opname afdeling van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland vermaken zich wel tussen het werk door… ;-)

Op het online platform Vrijheid in de Zorg vind je allerlei weetjes en nieuws over de gezondheidszorg. Op Instagram steekt het platform alle zorghelden nogmaals een hart onder de riem. “Trots op onze helden!”

De kinderen in groep 7 van openbare basisschool Wis en Wierig in Gaanderen maakten kaartjes voor de helden in de zorg.

Vrijdag 29 mei 

Net zoals veel andere ziekenhuizen deed ook het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch een oproep aan oud-zorgmedewerkers om hun ex-collega’s te komen ondersteunen. Maar liefst 153 zorghelden meldden zich aan en dat wordt enorm gewaardeerd.

‘Bordje voor onze helden’ is een initiatief van oud-voetballer John Heitinga, waarbij topkoks maaltijden voor zorghelden koken. De KRO maakte een item over het initiatief voor het programma ‘Voor wie steek jij een kaarsje op?’. Het programma is maandag 1 juni om 20.25 uur te zien op NPO 2.

Personeel van KLM zet zich op eigen initiatief in voor kwetsbaren en zorgverleners in coronatijd onder de naam ‘Blauw Helpt Stickeractie’. Een van de vele activiteiten die ze hebben ondernomen is het uitdelen van ijs aan de zorghelden van het Spaarne Gasthuis in Haarlem Zuid.

Nog steeds worden overal in Nederland spandoeken opgehangen om zorgverleners te bedanken. Zo ook bij verzorgingstehuis Pieter Pauw in Wageningen.

Maandag 25 mei 2020

Door het hele land worden mondkapjes gemaakt. Ook in Rotterdam, waar de vrijwilligers van een verpleeghuis mondkapjes voor alle medewerkers hebben gemaakt. Een mooi gebaar!

Tijdens een pandemie draait alles om hygiëne. Lindsay deelt haar bewondering en waardering voor de deskundigen Infectiepreventie.

Iedereen vindt het fijn om af en toe te horen dat je werk wordt gewaardeerd. Verpleegkundige Jan ontving een mooie boodschap waarin hij wordt bedankt voor zijn harde werk.

Biermerk Bavaria zet duizenden liters oud bier in om handalcohol te maken in hun brouwerij. Het ontsmettingsmiddel wordt vervolgens geschonken aan diverse zorg- en welzijninstellingen, waaronder NuNa kinderopvang in Eindhoven. De opvang bedankt Bavaria op Twitter.

Heb jij de ‘Met elkaar, voor elkaar’-vlag al gezien?

Woensdag 20 mei 2020

‘Als het mondkapje af mag’. Op de website van Dagblad van het Noorden vertellen zorgmedewerkers over hun uitputtende coronadiensten in het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Op www.zorghelden.nl kun je gratis een online kaart sturen naar jouw zorgheld. Bewonder je een collega, vriend, vriendin of familielid? Stuur een kaartje!

Het platform Hulptroepen.nu biedt mondkapjes aan voor zorgmedewerkers, maar ook voor mantelzorgers, vrijwilligers en iedereen die zich goed wil beschermen. Veiligheid voor alles!

De familie Van der Kolk uit Kampen uitte hun waardering voor de zorghelden wel op een hele bijzondere manier. De familie stelt hun vakantiehuisje een week beschikbaar voor een zorgheld. Linda en Lotte, allebei verpleegkundige op de intensive care van ziekenhuis Isala in Zwolle, kunnen heerlijk gaan ontspannen in Zoutelande.

Thierry is enorm opgelucht dat zijn vader na drie weken op de IC naar een revalidatiekliniek mag om daar verder te herstellen van het coronavirus. Hij is de medewerkers van het HagaZiekenhuis in Den Haag dan ook enorm dankbaar en uit dat op Twitter.

Woensdag 20 mei 

In Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde vond afgelopen dinsdag een ‘ballonnenapplaus’ plaats. De ballonnen werden niet opgelaten, maar op het plein vastgemaakt. Aan iedere ballon hing een persoonlijke boodschap van een leidinggevende aan het team. Wat een mooi idee!

GGD Flevoland vathttps://twitter.com/GGDFlevoland/status/1260145590568210432van de Dag van de Verpleging goed samen.

Een ‘big shout out’ naar alle zorghelden op Instagram.

Door het hele land wordt hardgelopen voor de actie #ren5doneer5nomineer5. 5 km hardlopen, 5 euro doneren en 5 mensen nomineren om hetzelfde te doen. Mooi gebaar voor de zorg!

Afgelopen maandag werd het nieuwe platform Heldenveiling.nl gelanceerd. Hierop worden items, maar ook opleidingen geveild. De initiatiefnemers willen jullie hiermee niet alleen waarderen, maar ook daadwerkelijk ondersteunen. De volledige opbrengst gaat naar Stichting Kind en Ziekenhuis en ZWIC, het steunfonds voor zorgverleners.

Dinsdag 12 mei: In het teken van de Dag van de Verpleging 

12 mei, de Dag van de Verpleegkundige is ooit gekozen omdat het de geboortedag is van Florence Nightingale. De Britse verpleegkundige, die 200 jaar geleden werd geboren, wordt door haar werk en inzet gezien als de grondlegger van de moderne verpleegkunde.

Florence is trots op jullie. En wij ook!

Zing, vecht, huil, bid, lach en ik bewonder jou!

Zorgorganisatie Archipel deelde op Instagram een prachtig gedicht van Lentezoet.

Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge spreekt zijn dankbaarheid en waardering uit voor alle zorghelden.

Ter ere van de Dag van de Verpleging brengt de Telegraaf speciaal voor jullie een bijlage uit met interviews en steunbetuigingen. 

Volgens Don, verpleegkundige in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch, leek het de afgelopen tijd iedere dag wel Dag van de Verpleging.

Verpleegster Caroline vindt zichzelf geen held, maar doet waar haar hart ligt. Naar eigen zeggen heeft ze het mooiste beroep van de wereld!

Philips Nederland draagt jullie een gedicht voor, speciaal voor jullie geschreven door dichter Merel Morre. Omdat jullie altijd aan staan.

Het Nationaal Ouderenfonds is jullie ontzettend dankbaar voor alle goede zorgen. Voor de ouderen van nu, maar ook die van de toekomst!

Wijkverpleegkundige Rick uit Zwolle stelt voor om op de Dag van de Verpleging het insigne te dragen die aan verpleegkundigen en verzorgenden wordt overhandigd bij het behalen van het diploma. Wie doet er mee?

Hangt heel Nederland morgen de vlag uit voor alle zorghelden?

In het kader van de Dag van de Verpleging deelt Zorgkaart Nederland op social media iedere dag een mooie waardering voor verpleegkundigen die op hun platform is achtergelaten.

Zondagavond werd op NPO 2 een Andere Tijden special uitgezonden: Ode aan de Zorg. In de uitzending wordt in de geschiedenis van de verpleegkundige gedoken.

Maandag 11 mei

Het landelijke initiatief #OranjeHelpers brengt jongeren op de been om vrijwilligerswerk te doen voor mensen die zelf de deur niet uit kunnen of om een andere reden hulp kunnen gebruiken.

Op donderdagavond 7 mei was op het hoofdgebouw van ASML in Veldhoven een rood verlicht hart zichtbaar, waarmee het bedrijf de hardwerkende buren van het Maxima Medisch Centrum wilden eren. Een mooi gebaar!

Boven Rotterdam vloog donderdagmiddag een vliegtuig met een boodschap om onder andere alle zorghelden een hart onder de riem te steken.

Zorghelden steunen elkaar ook onderling. Zo brachten de medewerkers van woonzorgcentrum WZH Schoorwijck een ode aan alle vrijwilligers, mantelzorgers, bewoners, bezoekers en collega’s van andere locaties.

Toen handboogschutter Sjef van den Berg hoorde dat zorgmedewerkers pijn achter de oren kregen van het dragen van het mondkapje besloot hij oorbeschermers te maken om dat probleem te verhelpen.

Vrijdag 8 mei

Normaal gesproken maken medewerkers van CRV4All gebruik van ‘poolauto’s’, maar nu de meeste collega’s thuiswerken, heeft het bedrijf twee auto’s beschikbaar gesteld voor zorgmedewerkers die niet meer met het openbaar vervoer naar hun werk kunnen. Mooi gebaar!

Om deze ode aan het zorgpersoneel van Utrecht Medisch Centrum Utrecht kan niemand heen.

Deze ambulancebroeder komt tijdens zijn werk nog steeds positieve boodschappen tegen.

Verpleegkundige Don van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch deelt op Twitter zijn werkervaringen. Dat blijft niet onopgemerkt. Twitteraar Marieke steekt hem en al zijn zorgcollega’s een hart onder de riem.

Vrijdag 1 mei

In Den Haag mogen zorgmedewerkers en vrijwilligers gratis met de taxi. De stad hoopt alle zorghelden hiermee een steuntje in de rug te geven.

Schepen in de haven van Rotterdam lieten minutenlang hun toeter klinken om al het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken.

Twitteraar Carla sprak tijdens #nachtvandearbeid haar waardering voor jullie uit.

Wanneer een beeld meer zegt dan duizend woorden.

Veel mensen zetten hun creativiteit in om waardering te tonen, zo ook deze kunstenares.

Donderdag 30 april

Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede ontving de afgelopen weken zoveel opstekers, dat een aantal berichten in de gang van de corona-afdeling zijn opgehangen. Wat een mooi gebaar!

Vanaf zondag 26 april is op Discovery Nederland de vierdelige televisieserie ‘Nederland strijdt tegen corona’ te zien, waarin medewerkers van Defensie een inkijkje geven in hun huidige werksituatie.

Ook vlak over de grens steekt zorgpersoneel elkaar een hart onder de riem. Woensdagavond bracht ambulancepersoneel in België een ode aan hun collega’s van ziekenhuis AZ Sint-Elisabeth Zottegem.

In het verpleeghuis van de oma van Niels heeft het zorgpersoneel voor alle bewoners Skype geïnstalleerd, zodat de ouderen kunnen videobellen met familie. Hartverwarmend!

Marlijn gebruikt haar creativiteit om jullie een hart onder de riem te steken.

In Hilversum hebben een aantal restaurants de handen ineengeslagen onder de naam Hilversumse Helden. Iedere avond kookt een van de restaurants 100 maaltijden. Zorgverleners kunnen gratis een maaltijd bestellen die vervolgens op hun werk wordt bezorgd.

Woensdag 22 april

Als de maskers af gaan, spreken de gezichten. Een prachtige portrettenserie van de Volkskrant, waarin artsen en verpleegkundigen van de covid-afdelingen in Uden en Breda zich lieten fotograferen na hun dienst.

Renate werkt normaal gesproken op de anesthesieafdeling in het OLVG in Amsterdam, maar springt nu bij op de intensive care. Daar worden zij en haar collega’s warm onthaald.

Twitteraar Marian is apetrots op haar twee dochters van 25 en 23 die allebei in de zorg werken.

“Mama, wil je deze tekening voor het raam hangen? Die is voor alle ziekenhuismensen die alle zieke mensen beter maken.” Lief!

Rijkswaterstaat steunt de #zorghelden.

Hulpverleners in Haarlem en Hoofddorp steken elkaar een hart onder de riem. Samen staan we sterk!

Koning Willem-Alexander bezocht het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding van het Erasmus UMC in Rotterdam om zijn interesse en waardering te uiten.

“Hou vol kanjers!”. Dat is de boodschap van een Twitteraar na het zien van het televisieprogramma Frontberichten.

Vrijdag 17 april

Geen Koningsdag of Woningsdag, maar zorgheldendag?

Samen sta je sterker, vindt ook zorgorganisatie Zideris in Rhenen.

Hulptroepen zorgt ervoor dat kleinere zorgverleners snel en tegen een goede prijs goede beschermingsmiddelen kunnen bestellen.

Zorgmedewerkers zijn superhelden.

Nog steeds komen we overal door het land spandoeken voor de zorg tegen.

Dinsdag 14 april

Het zorgpersoneel van het Spaarne Gasthuis bedankt iedereen voor de paaseitjes, sokken, taart, kaarten, fruit en andere cadeaus waarmee ze worden bedankt voor hun inzet.

De Link, het hoofdkantoor van KPN in Rotterdam, heeft een muur met LED verlichting voor bijzondere uitingen. Zoals het bedanken van alle zorghelden.

Ook Holland Casino heeft hart voor de zorg.

Deze twitteraar spreekt zijn bewondering uit voor alle zorghelden. “Jullie verdienen een lintje!”.

In Nijmegen worden alle zorghelden met een spandoek een hart onder de riem gestoken.

Vrijdag 10 april

Verpleeghuis Wassenaar bouwt huisje voor bezoek: 'Het is echt een meerwaarde'.

Een stuntpiloot laat uit waardering een hartjesspoor boven ziekenhuizen achter.

De Belgische Jurgen Massagé heeft op de zijgevel van een appartementsgebouw in Lennik een muurschildering gemaakt over corona als ode aan de mensen in de zorg.

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb heeft een boodschap voor bewoners en medewerkers verzorg- en verpleeghuizen. “Na regen komt zonneschijn!”

De nieuwe Heerlense zorgmural, een ‘ode aan onze helden in de zorg’, werd op een muur van Zuyderland geprojecteerd.

Tientallen politieagenten en brandweerlieden lieten vrijdagochtend bij Ziekenhuis Rivierenland hun waardering blijken voor het zorgpersoneel in deze tijden van corona.

Het hoofdveld van Apeldoornse Boys dat bezaaid ligt met vlaggen en spandoeken. Dat is het doel van Als deze voetbalclub om op tweede paasdag een ode te brengen aan iedereen die strijdt tegen corona, zorgverleners in het bijzonder.

Donderdag 9 april

Een ode in stoepkrijt aan de medewerkers, maar ook een hart onder de riem aan de bewoners van zorghuis Florence.

Deze sportieveling denkt zelfs tijdens zijn hardloopronde aan alle harde werkers in de zorg.

Deze trotse oom brengt een ode aan zijn nichtje, die al wekenlang hard werkt in het Erasmus UMC in Rotterdam.

Ook buiten Nederland worden zorgmedewerkers massaal bedankt. Bijvoorbeeld met een erehaag bij dit ziekenhuis in Canada.

Maandag 6 april

Politie en brandweer in Gouda steken het personeel van het Groene Hart Ziekenhuis een hart onder de riem.

 

En ook de politie in Limburg toonde dankbaarheid aan de helden in de zorg.

 

Een klein (en lekker) gebaar, maar zo hartverwarmend…

Samen met ziekenhuizen en bedrijven ontwikkelt de TU Delft gezichtsbeschermers voor artsen, gemaakt van snorkelmaskers.

Zelfs in België hangen de beschilderde T-shirts met #mijnhartvoordezorg voor de ramen.

In de documentaire Levenslucht bezoekt journalist Jessica Villerius ziekenhuis en ic’s om te zien hoe zij de coronacrisis doorstaan. Woensdag keken 1,3 miljoen mensen naar de uitzending.

 

Donderdag 2 april

Dit teken van dankbaarheid is iets verder van huis, maar daarom niet minder mooi. De top van het Empire State Building in New York is omgetoverd in een enorm zwaailicht om hulpverleners te eren.

 

Oud-medewerker van de intensive care Wim was al twee jaar met pensioen, maar rijdt nu weer elke dag naar het OLVG in Amsterdam. De CEO van het ziekenhuis uit zijn dankbaarheid voor Wim’s inzet en die van zijn collega’s.

Maandag 30 maart 2020

En nog steeds zijn overal in het land T-shirts met #mijnhartvoordezorg zichtbaar.

Op 17 maart applaudisseerde Nederland voor de zorg. Wordt het niet tijd voor een herhaling?

De eerste ziekenhuizen krijgen hulp van Defensie op de intensive care en spoedeisende hulp.

Deze illustratie geeft mooi weer hoe belangrijk jullie momenteel voor ons zijn.

In het programma Frontberichten op NPO 1 houden mensen die ons door deze crisis slepen via vlogs bij hoe zij deze periode beleven. De afleveringen zorgden voor overweldigende reacties op social media.

Lodewijk Asscher spreekt zijn bewondering uit over iedereen die alles op alles zet om zo snel mogelijk uit te breiden op de intensive care.

Ook deze kinderboerderij in Rotterdam heeft hart voor de zorg.

Vrijdag 27 maart 2020

Gisteren hadden al ongeveer 20.000 ex-zorgmedewerkers zich aangemeld om bij te springen in de strijd tegen het coronavirus.

Op het platform ‘Extra handen voor de zorg’ worden alle initiatieven voor extra zorgpersoneel gebundeld. Honderden mensen werken mee om zorgcollega’s aan organisaties voor te stellen.

 

Tim Hofman brengt een ode aan zijn moeder en iedereen in de zorg in De Wereld Draait Door.

 

Dit zijn de ‘Olympische’ helden van 2020.

Elkaar een hart onder de riem steken kan op allerlei manieren. Zo lanceerde een Chinese docent en ondernemer samen met zijn team een online platform waarop ziekenhuizen van over de hele wereld ideeën, geleerde lessen en handige tips kunnen uitwisselen. Knowledge is power!

Politie Breda brengt een spontane ‘serenade’ aan de medewerkers van het Amphia Ziekenhuis in Breda.

Kleine moeite, groot gebaar…. Leerkracht Eddy besloot impulsief iets lekkers mee te nemen voor de opvangmedewerkers.

Woensdag 25 maart 2020

Door het hele land worden T-shirts en andere creatieve uitingen gemaakt om jullie te steunen en te bedanken voor het harde werk.

Een simpel, maar o zo groot gebaar.

Breda brengt een ode aan iedereen die opstaat voor een ander.

Hartverwarmend om te zien hoeveel T-shirts er al zijn gemaakt om het initiatief #mijnhartvoordezorg te steunen.

Geestelijk verzorger Tim speelde gitaar voor zijn collega’s in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort.

We maken van de nood een deugd, moet deze vader met zijn twee zoons gedacht hebben. Het drietal hield een blaasconcert op straat.

Nederland laat zich van zijn muzikale kant zien. Zo zong deze man in Steenwijk voor de bejaarde bewoners van het lokale wooncentrum. De medewerkers regelden verschillende optredens voor de bewoners.

Ook kinderen beseffen maar al te goed hoe hard #zorghelden werken

Maandag 23 maart

Bezorg de Zorg: 10.000 vrijwilligers gaan de komende tijd boodschappen doen voor mensen in de zorgsector. Zo voorkomen ze dat jullie na een lange werkdag voor een leeg schap in de supermarkt staan.

Een voorbijganger stuitte op deze spontane, hartverwarmende actie voor het ambulancepersoneel.

Het muzikale duo Suzan en Freek schreven het nummer ‘Ik blijf thuis voor jou’: een dankbetuiging aan jullie en andere helden die Nederland er doorheen helpen.

 

Een man uit Rotterdam toont zijn respect voor het personeel van het Ikazia Ziekenhuis met stoepkrijt.

In Emmeloord werden zondagavond lichtshows gegeven om zorgmedewerkers in het hele land te steunen.

 

You never walk alone. Dat was de boodschap voor de toegewijde medewerkers van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.

Door het hele land worden T-shirts gemaakt als steunbetuiging: #mijnhartvoordezorg.

 

Ook kinderen maken zich zorgen om het coronavirus. Pim van 4 maakte samen met zijn moeder een hart voor iedereen die voor de zieke mensen zorgt.

Een muzikale verrassing op de stoep van verpleeghuis Anna Heerkens in Zwolle.

Vrijdag 20 maart 2020

Nu haar zanglessen niet doorgaan, maakt de negenjarige Jo-Anne uit Alphen graag anderen blij met haar stem. Ze geeft een mini-concert in de tuin van een zorginstelling.

 

Geneeskundestudenten in Groningen bieden hulp aan de zorg. Door op kinderen van zorgmedewerkers te passen, maar ook door in het tijdelijke callcenter van het UMCG te werken en vragen van medewerkers over het virus te beantwoorden.

Bewoners in Amersfoort hebben zich verenigd en ondersteunen mensen die niet zelfstandig uit huis kunnen/mogen of lange diensten draaien in het ziekenhuis. Ze doen boodschappen, halen medicijnen op, laten de hond uit of doen klusjes in huis.

Please stay home for us! We stay here for you. Medewerkers van de operatiekamer van Ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede roepen mensen op zoveel mogelijk thuis te blijven om samen het virus te kunnen bestrijden.

Zorgpersoneel mag gratis parkeren in de binnenstad van Amsterdam. Het stadsbestuur wil ervoor zorgen dat zorgmedewerkers zonder problemen in de stad hun werk kunnen doen.

Een rozenkweker uit Rotterdam heeft 2000 rozen gedoneerd aan het Erasmus MC in Rotterdam. In de hal van het ziekenhuis staat een enorm hart van rode rozen.

Nederland wordt opgeroepen om op dinsdag 24 maart om 20.00 uur één minuut lang met een lichtje naar buiten te schijnen. Dit om het crisisteam, dat dag en nacht werkt om het land veilig te houden, in het zonnetje te zetten. Het crisisteam bestaat uit premier Rutte, minister De Jonge (eerst minister Bruins) en het RIVM.

Sporthallen worden ingericht als tijdelijke huisartsenposten. In de regio Zaanstreek-Waterland, maar ook in andere delen van het land.

Veel Nederlanders steken hun handen uit de mouwen om elkaar te helpen. Op het online platform Nu TijdVoorActie worden zoveel mogelijk hulpinitiatieven door jongeren verzameld. Hier kun je je eigen initiatief aanmelden of zelf je hulp aanbieden.

Patissier Menno uit Den Haag besloot het welverdiende koffiemomentje van de medewerkers van woonzorgcentrum WZH Bezuidenhout extra bijzonder te maken door zijn ambachtelijke macarons bij hen langs te brengen.

 

Woensdag 18 maart 2020

Tussen 19.00 en 19.15 uur luidden woensdagavond massaal de kerkklokken. Kerken in het hele land waren opgeroepen hun ‘stem’ te laten horen: een teken van hoop en troost.

 

Onder andere voor het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch wordt met een spandoek het zorgpersoneel een hart onder de riem gestoken.

Dinsdag 17 maart 2020

Oud-verpleegkundigen melden zich massaal aan bij een initiatief dat is opgezet om de werkdruk op zorgpersoneel te verlichten. Inmiddels zijn er al 7.000 aanmeldingen. Wil je helpen in de strijd tegen het virus? Op extrahandenvoordezorg.nl worden vrijwilligers gekoppeld aan een zorgorganisatie die hulp kan gebruiken. 

Om 20.00 uur werd door het hele land geapplaudisseerd voor zorgmedewerkers die zich met man en macht inzetten voor mensen die door het coronavirus zijn getroffen. #applausvoordezorg

Veel bloemen en planten op de bloemenveiling in Aalsmeer worden niet verkocht. Om deze niet verloren te laten gaan, gaan medewerkers van de veiling langs bij ziekenhuizen en verzorgingshuizen in de regio Aalsmeer en Naaldwijk om zorgpersoneel te bedanken voor hun inzet.

Pensioenfonds Zorg en Welzijn en Stichting IZZ komen deze week samen in actie om de zorgverleners in de frontlinie te bedanken en sturen fruitmanden naar 80 spoedeisende hulp en intensive care adressen.

Maandag 16 maart 2020

Kinderopvangorganisaties gaan ook ’s nachts open om kinderen van mensen in vitale beroepen op te vangen.

Zorgmedewerkers van het OLVG in Amsterdam kijken uit op een spandoek dat speciaal voor hen is opgehangen aan het gebouw aan de overkant.

Eva uit Rotterdam maakt ‘pepchalks’ vlakbij de entree van het Ikazia Ziekenhuis.

Partners van zorgmedewerkers laten zien hoe trots ze op hun wederhelft zijn.

Tandartspraktijk Tandarts Jordaan doneert 5000 mondmaskers aan het AMC en roept andere tandartsen op zoveel mogelijk maskers te doneren nu de praktijken alleen nog geopend zijn voor spoedafspraken.

Misschien vind je dit ook leuk: