PFZW

Nieuwkomers

Wat merk jij nog van corona op de werkvloer?

Ruim twee jaar waren we in de ban van het coronavirus. Nu de maatregelen zijn afgeschaft, lijkt het virus verdwenen. Maar is dat wel zo? ‘Nieuwkomers’ Jary, Sanna en Debby bespreken het via WhatsApp: wat merken zij nog van corona op de werkvloer?

Jary

Als ik in de supermarkt loop, lijkt corona helemaal weg. Maar wij hadden kortgeleden nog een grote uitbraak onder bewoners en personeel… Het was druk! En we moesten weer veel in beschermende pakken werken, en met een mondkapje op.

Jary

Hoe is dat bij jullie?

Debby

Dat is zeker super dubbel Jary? Zelf vind ik het fijn dat alle maatregelen weg zijn. Ik heb nu niemand in mijn omgeving met corona en mijn werk is er een stuk leuker op geworden.

Jary

Waarom dan?

Debby

Ik begon midden in de coronaperiode. De ouders mochten de groepen niet op en moesten voor een streep op de grond wachten. De overdrachten waren daardoor heel kort, en een band met hen opbouwen was lastig.

Debby

Nu blijven ze langer hangen, waardoor ze meer vertellen. Bijvoorbeeld dat ze binnenkort 12,5 jaar getrouwd zijn. Daardoor bouwen we een band op. Ook de oudergesprekken zijn niet meer telefonisch, maar op locatie. Fijn om de ouders face to face te spreken. Dat voelt voor mij persoonlijker.

Sanna

Wat fijn! Ik snap dat dat je werk leuker maakt. Ik ben nooit van de COVID-afdeling afgegaan... Ik had in het begin sowieso wel moeite met alle versoepelingen. Ik zag nog iedere week mensen overlijden aan corona. Ik probeer grote groepen nog steeds te vermijden.

Sanna

Maar het wordt wel minder. Sinds eind april hebben we nog maar twee COVID-bedden open. Dat is echt een opluchting. We dragen wel gewoon nog mondkapjes, dat verandert niet.

Sanna

En daar ben ik stiekem wel blij mee. Ik blijf op m’n hoede, durf me nog niet te mengen in grote groepen. Vooral omdat ik bang ben dat COVID toch terugkomt, of een ander virus.

Sanna

Heb jij dat ook Jary?

Jary

Ja, best wel. Ik houd nog afstand van mensen en probeer ook grote groepen te vermijden. Alles kan en mag weer, maar ondertussen is het virus er gewoon nog. Dat vergeten veel mensen denk ik langzaam…

Even voorstellen 

Jary Vroomans
Jary (21) werkt sinds november 2021 als verzorgende IG bij Zorggroep de Laren.

Sanna Balci
Sanna (20) werkt sinds 1 oktober 2021 als verpleegkundige op de longafdeling in het St. Antoniusziekenhuis.

Debby Verwoerd
Debby (29) werkte eerst in de mode, maar werkt nu als pedagogisch medewerker bij Stichting Kinderopvang Oegstgeest (SKO).

Leeft corona nog bij jou op de werkvloer of zijn alle maatregelen opgeheven?

Deel het met ons!

Laat het ons weten via Instagram!

Misschien vind je dit ook leuk: