PFZW

Nieuwkomers

Welke collega bewonder jij?

Welke collega bewonder jij? Omdat hij zo goed is in de omgang met cliënten of omdat ze altijd klaarstaat als een collega hulp nodig heeft? Nieuwkomers Jary, Sanna en Debby vertellen van welke collega’s zij leren, en waarom zij naar hen opkijken.

Jary

Voor één collega in het speciaal heb ik veel bewondering. Zij is coördinerend verpleegkundige en stuurt ons hele team aan.

Jary

Ze legt precies aan ons uit hoe bepaalde werkzaamheden gedaan moeten worden, kijkt mee en vertelt waar ik rekening mee moet houden – zodat ik het weer goed uit kan leggen aan andere collega’s.

Sanna

Wat leer je van haar?

Jary

In mijn werk heb ik contact met familieleden en schakel ik met huisartsen en de apotheek. Wij verzorgen bijvoorbeeld het incontinentiemateriaal voor bewoners, maar shampoo en billendoekjes moet de familie zelf kopen. In het begin vond ik het lastig om dit aan familieleden te vragen. Zij heeft me geleerd hoe ik dat het beste kan aanpakken. Dat ik niks verkeerd kan doen, en dat gewoon kan vragen. 🤗

Debby

Wat fijn dat jij zoveel van haar leert! 🙌

Debby

Eigenlijk heb ik niet één specifieke collega die ik bewonder... Van bijna al mijn collega’s leer ik wel. Van de één om rustig te blijven als ouders het ergens niet mee eens zijn, en hoe ik dat kan oplossen.

Debby

Een andere collega heeft me veel geleerd over hoe ik met een kind moet omgaan die niet wil eten of drinken, en weer een andere hoe ik een oudergesprek kan voeren.

Sanna

Dat herken ik wel. Elke collega heeft wel iets waar ik hem of haar om bewonder. Maar één collega is wel heel speciaal. ☺️

Sanna

Na haar dienst staat ze thuis vaak in de keuken om te bakken en neemt dat de volgende dag mee naar het ziekenhuis. Vaak is het boterkoek. Zo lekker! 😍

Sanna

Soms mogen we onze wensen doorgeven, dus laatst hadden we boterkoek met rum. Dat wilde een van onze collega’s graag. Dan zoekt ze precies uit hoe ze de rum kan gebruiken, zodat we het gewoon kunnen eten onder werktijd 😄 Haha! Dit was er eentje met walnoten en honing, echt lekker!

Jary

Hahaha 🤣 Wat geweldig, zo’n collega!

Sanna

Maar behalve dat ze lekker kan bakken, staat ze ook altijd voor ons klaar. Voor collega’s, patiënten, maar ook voor haar gezin. Ze heeft een heel groot hart. Als ik aan het werk ben, verlies ik me vaak helemaal in mijn werk. Dan vergeet ik weleens om bij collega’s na te vragen of ze nog hulp kunnen gebruiken. Door haar sta ik er vaker bij stil om anderen een handje te helpen ☺️ 

Debby

Wat mooi! 🤩

Jary

Wow, dat is zeker iets moois om van collega’s te leren. Fijn dat jullie ook zo blij zijn met je team. Ikzelf ook; we zijn met een klein groepje, zijn goed op elkaar ingespeeld en vertrouwen elkaar. Echt fijn!

Even voorstellen 

Jary Vroomans
Jary (21) werkt sinds november 2021 als verzorgende IG bij Zorggroep de Laren.

Sanna Balci
Sanna (20) werkt sinds 1 oktober 2021 als verpleegkundige op de longafdeling in het St. Antoniusziekenhuis.

Debby Verwoerd
Debby (29) werkte eerst in de mode, maar werkt nu als pedagogisch medewerker bij Stichting Kinderopvang Oegstgeest (SKO).

Welke collega bewonder jij, en waarom?

Deel het met ons!

Laat het ons weten via Instagram!

Meer nieuwkomers?

Misschien vind je dit ook leuk: