PFZW

Nieuws

Onze vloggers in de zorg!

Masterclass Vloggers in de zorg

Werken in zorg en welzijn is bijzonder. Hoe kun je dat nou het beste laten zien? Via film! PFZW ging op zoek naar vloggers in de zorg. De prijs? Een masterclass met videomaker en presentatrice Lize Korpershoek. Uit de grappige en soms ontroerende inzendingen werden 10 winnaars gekozen.

De masterclass

De beginnende vloggers kwamen samen op 22 maart in Studio Redrum in Ede. Op het eerste oog vreemden van elkaar, maar bij nader inzien digitale bekenden. De meesten volgden elkaar al via Instagram. Wat hebben zij met elkaar gemeen? Ze werken in zorg en welzijn en worden er blij van om alledaagse, bijzondere, soms treurige momenten in hun werk vast te leggen op camera. En te delen met anderen. Hoe ze dit nóg beter kunnen doen? Lize gaf iedereen individueel tips en tricks om hun video's nog gelikter te maken.

Lize Korpershoek over vloggen
Lize Korpershoek over vloggen

Papiertje van humor

Wat volgens Lize belangrijk is? Duidelijkheid! Zorg ervoor dat de kijker snapt waar hij of zij naar kijkt. En, verpak dit alles in een mooi papiertje van humor als je die kans krijgt. Om zo de kijker vast te houden. Nog belangrijker is dat je zelf plezier hebt in de filmpjes die je maakt. Ben authentiek en eerlijk. Bedenk van tevoren goed wat je wil vertellen en waarom. Het eindpunt is alleen maar mooier als je het startpunt weet, aldus Lize.

Vloggen in de zorg

De deelnemers weten heel goed waarom zij vloggen over hun werk in zorg en welzijn. Er zijn vooroordelen over de zorg, die echt niet allemaal waar zijn. Het is niet alleen maar billen wassen, zoals velen denken. Waarom zij nog meer vloggen? Gewoon, om te laten zien hoe leuk het werk is. De sector wordt vaak negatief belicht. Er is weinig personeel, het is zwaar werk, met weinig salaris. Tijd om eens de andere kant te laten zien! Er wordt juist veel lol gemaakt. De cliënten zijn superleuk, en de band die zorgverleners met hen opbouwen bijzonder. Vlogs kunnen ook goed helpen om mensen te overtuigen en stimuleren om in de zorg te werken.

Aandachtige deelnemers tijdens de masterclass
Aandachtige deelnemers tijdens de masterclass

Houd ons in de gaten!

In het tweede deel van de masterclass gaf Studio Redrum een training editen. Want hoe kom je van al dat beeldmateriaal nou tot die mooie vlog? Na deze inspirerende dag gaan de vloggers voor PFZW aan de slag. Ze gaan allemaal een vlog maken voor Betere Wereld, over hun werkdag in zorg en welzijn. Ben je benieuwd? Houd deze website en onze Instagram goed in de gaten.

Misschien vind je dit ook leuk: