PFZW

Blog

Stagiaire Lieve begint op de kinderafdeling

Teddybeer en kind in het ziekenhuis

Lieve is verpleegkundige in opleiding. Voor Betere Wereld schreef ze blogs over haar stage in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Van haar eerste operatie tot de verjaardag van een patiënt: Lieve nam ons mee in haar werk. Het is al even geleden, maar Lieve is terug! Ze is voor haar laatste stage in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis nu begonnen op de kinderafdeling. Lieve vertelt!

De vakantie is voorbij. Ik zit in het eindexamenjaar van mijn mbo-opleiding Verpleegkundige en ben heel blij dat ik mijn laatste stage mag lopen op de afdeling Kindergeneeskunde in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Als ik aan mijn eerste stagedag begin, ben ik stiekem bloednerveus. Niet weten wat je die dag allemaal tegen gaat komen, is toch even anders dan mijn voorspelbare schoolleven. Ik stap nu weer in de rol van verzorgende.

Ik haal mijn verpleegkundige kleding op, kleed me om en loop naar de afdeling. Mijn nieuwe collega’s zijn al op de hoogte van mijn komst en ik word warm onthaald. Dat is een fijn begin! Tijdens mijn avonddienst loop ik mee met verpleegkundige Lisa. Samen hebben we de zorg over 3 jonge patiëntjes. Als ik me inlees, zie ik dat onze patiënten 3 weken, 7 en 17 jaar oud zijn. Zoveel variatie in leeftijd en ziektebeelden! De baby van 3 weken is te vroeg geboren en heeft een sonde in haar neus om ervoor te zorgen dat ze genoeg eten binnenkrijgt. Het meisje is sinds haar geboorte nog niet thuis geweest en haar ouders zijn best onzeker. Wat moet dit heftig zijn voor hen. Ze willen het beste voor hun kindje en zijn bezorgd of ze alles wel goed doen. Ook al heb ik zelf geen kinderen; ik voel de bezorgdheid en de liefde die de ouders voor het kindje voelen. Dat raakt me heel erg. Ik realiseer me eens te meer hoe bijzonder het vak is waar ik voor heb gekozen, als de ouders van dit meisje de zorg van hun kind aan ons toevertrouwen.

Lieve van Roij

Over Lieve

Lieve van Roij is mbo-student aan de School voor Gezondheidszorg, ROC Tilburg (Verpleegkundige, BOL, niveau 4) en loopt stage in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Eerst op de afdeling Longgeneeskunde, nu bij Kindergeneeskunde.

Misschien vind je dit ook leuk: