PFZW

Goed Bezig Panel

Stelling: "Ik moet beter voor mijn lichaam zorgen"

Wanneer je zorgt voor anderen, zet je jezelf vaak niet op de eerste plaats. Maar zelf fit en gezond zijn is essentieel om anderen te kunnen helpen. Drie zorgcollega’s reageerden op de stelling:

Ik moet beter voor mijn lichaam zorgen
Lisanne Stol

Lisanne (29) werkte als verpleegkundige oncologie en volgt nu de opleiding tot physician assistant oncologie bij het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen

“Toen ik nog als verpleegkundige werkte, had ik vaak last van mijn rug. Ik heb meerdere sessies bij een fysiotherapeut gehad om mijn rugspieren te versterken. Daardoor let ik nu extra op mijn werkhouding en blijf ik fit door minimaal drie keer per week te sporten. Vooral groepslessen vind ik leuk en bij mooi weer stap ik op de wielrenfiets. Ook mentaal probeer ik op mezelf te letten. Ik bespreek casussen bijvoorbeeld met mijn collega’s, zodat ik ze niet mee naar huis neem. Als je in de zorg werkt, zet je jezelf snel op de tweede plaats. Maar we moeten niet vergeten ook goed voor onszelf te zorgen.”

Luuk Lelivelt

Luuk (30) werkt als woonbegeleider in de gehandicaptenzorg bij Zideris in Wageningen

“Eigenlijk let ik voor, tijdens en na mijn diensten niet op mijn gezondheid. Daardoor is mijn emmer de afgelopen tijd wel een beetje overgelopen. Dat heeft natuurlijk ook met corona en de bijkomende werkdruk te maken. Laatst was ik twee weken vrij en toen merkte ik pas hoeveel ik in mijn hoofd nog met mijn werk bezig was. Vakantie heeft me heel goed gedaan. Blijkbaar had ik die rust nodig. Dus beter voor mezelf zorgen, zowel fysiek als mentaal, is zeker iets waar ik op moet letten.”

Thijs Kersten

Thijs (32) is fysiotherapeut bij Fysio Lingewaard in Huissen en Bemmel

“Door mijn werk ben ik veel bezig met een goede houding, conditie en fit zijn. Ook in mijn vrije tijd sport ik veel. Ik doe voornamelijk aan krachttraining, waarbij ik heel goed op mijn houding moet letten. Daardoor is het er bij mij inmiddels zo ingebakken, dat het een automatisme is geworden. Goed op mijn lichaam letten is voor mij heel belangrijk. Alleen dan kan ik ook mijn cliënten goed helpen.”

Poll

Ik moet beter voor mijn lichaam zorgen

Misschien vind je dit ook leuk: