PFZW

Goed Bezig Panel

“Ik wil hogerop komen in mijn werk”

In veel beroepen ben je verplicht om je van tijd tot tijd bij te scholen. Ben jij in je werk constant op zoek naar nieuwe uitdagingen? Of ben je tevreden met wat je doet, omdat je werk uitdagend genoeg is en alle voldoening geeft die je nodig hebt? We vroegen drie zorgcollega’s om een reactie op de stelling: 

"Ik wil hogerop komen in mijn werk"
Lisanne Stol

Lisanne Stol (29) werkte als verpleegkundige oncologie en doet nu de opleiding tot physician assistant oncologie bij het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen 

Ik begon met de mbo-opleiding tot verpleegkundige, stroomde door naar deeltijd hbo-v en doe nu de Master Physician Assistant. Inmiddels werk ik al tien jaar in het ziekenhuis. Ik heb gemerkt dat, als ik mijn werk leuk vind en het me goed afgaat, ik vanzelf weer op zoek ga naar een nieuwe uitdaging.

Verplichte scholingen hebben we in de zorg allemaal, maar of je een vervolgopleiding besluit te gaan doen, is afhankelijk van je eigen ambities. Ik wil in beweging blijven, want de zorg doet dat ook. Ik wil mezelf blijven uitdagen en alles eruit halen wat erin zit. Dat geeft een kick. De patiënt staat bij mij centraal en die wil ik de best mogelijke zorg bieden. Dan zit er wat mij betreft maar één ding op: meegroeien!” 

Willeke Tjassens

Willeke Tjassens (48) werkt als woonondersteuner bij Stichting Zozijn

“Hogerop komen in mijn werk hoeft voor mij niet per se. Mijn baan geeft mij veel voldoening, maar kost ook energie. Ik vind het belangrijk om daarnaast tijd over te houden voor andere dingen. Zoals fotograferen; een grote hobby. Om mezelf wel te blijven uitdagen in mijn werk, zoek ik naar andere manieren om me te ontwikkelen. Zo ben ik kortgeleden gestart als digicoach, naast mijn werk als woonondersteuner. In die rol help ik collega’s met het verbeteren van hun digitale vaardigheden. Leuk en dankbaar werk!” 

Mukadder Christians

Mukadder Christians (33) werkt als begeleider en verzorgende IG bij een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking

“Zeker weten! Ik ben heel leergierig en vind het leuk en belangrijk om nieuwe dingen te blijven leren. Gelukkig krijg ik daar op mijn werk veel mogelijkheden voor. Zo ben ik kortgeleden gevraagd om coronatester te worden. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen.  

Daarnaast ben ik bezig met een opleiding tot ‘toetser’ op verpleegtechnische handelingen. Dat betekent dat ik medewerkers toets als ze een scholing voor een verpleegtechnische handeling hebben gevolgd en dit in de praktijk moeten uitvoeren. Ik houd van mijn werk, ben enthousiast en dat motiveert me om mezelf te blijven ontwikkelen. Ik zou graag nog de opleiding tot verpleegkundige willen volgen.”  

Poll

Ik wil hogerop komen in mijn werk

Misschien vind je dit ook leuk: