PFZW

Panel

Stelling: "Ik krijg energie van mijn werk"

De zorg- en welzijnsector staat onder druk. Krijgen zorgmedewerkers nog steeds zoveel energie van hun werk als voorheen? Maken ze zich zorgen of ze dit wel vol kunnen houden? Ook deze maand reageerden drie zorgmedewerkers voor Betere Wereld weer op een stelling.

Stelling

Ik krijg energie van mijn werk 
Willeke Tjassens
Willeke: "Om ervoor te zorgen dat cliënten zo ontspannen mogelijk zijn, bedenken we veel creatieve ideeën."

Willeke Tjassens (48) werkt als woonondersteuner bij Stichting Zozijn

"Ook in deze tijd krijg ik nog steeds veel energie van mijn werk. Mijn collega’s en ik werken niet per se harder, maar wel anders. Ik werk met mensen met autisme en zij raken snel overprikkeld, boos of teleurgesteld. Om ervoor te zorgen dat zij zo ontspannen mogelijk zijn, bedenken we veel creatieve ideeën. Zo hebben we voor een cliënt op afstand muziek gemaakt toen hij jarig was en delen we onderling kaartjes en cadeautjes uit. Ook is iedereen veel meer bereid elkaar te helpen. De coronacrisis kost misschien meer energie, maar ik krijg er ook energie van!"

Maaike Roseboom
Maaike: "Een arm om iemand heen, een kort praatje of een kopje koffie… het zit er nu niet in."

Maaike Roseboom (25) werkt als thuiszorgmedewerker en overledenenverzorger

"Ik ga nog steeds graag naar mijn werk, dat in deze tijd nog dankbaarder voelt dan normaal. In de thuiszorg ben je in deze crisis vaak de enige persoon die een cliënt op een dag ziet. Helaas mogen we alleen doen wat in het zorgplan beschreven staat, omdat de werkdruk zo hoog is. Een arm om iemand heen, een kort praatje of een kopje koffie… het zit er nu niet in. Vanwege corona, maar ook omdat de werkdruk zo hoog is. Dat is begrijpelijk, maar soms hartverscheurend. Als het aan sommige cliënten ligt, blijven we de hele dag."

Nannie: "De zorg wordt meer dan ooit gewaardeerd en dat merk ik aan mijn cliënten."

Nannie van de Waarenburg (34) werkt als wijkverpleegkundige in de ouderenzorg

"Iets kunnen betekenen voor kwetsbare ouderen; dat is waar ik voor de coronacrisis energie van kreeg en dat is niet veranderd. Maar het feit dat ik ook in deze crisis nog kan werken en van zo’n grote betekenis kan zijn voor deze kwetsbare doelgroep geeft mij extra veel voldoening. De zorg wordt meer dan ooit gewaardeerd en dat merk ik aan mijn cliënten. Dat is heel waardevol."

Poll

Krijg je in deze tijd nog energie van je werk?

Misschien vind je dit ook leuk: