PFZW

Tips

Vegavrijdag met Marit

Wortelen

Een grote uitdaging wereldwijd is om voedsel op een duurzame wijze te produceren. Zodat er voldoende voedsel is en blijft voor de groeiende wereldbevolking. Niet alleen genoeg eten is een probleem, maar ook gezonde voeding. Wat blijkt? Er wordt steeds minder groente en fruit gegeten. Aan de andere kant ontstaat overconsumptie van slechte, makkelijke producten.

Marit gaat vegan

Vegetarisch eten draagt bij aan een beter milieu en past in een bewuste, gezonde voedingsstijl. Marit (23 jaar) uit Spijkenisse werkt bij het Spijkenisse Medisch Centrum als afdelingsassist. Ze eet een hele dag vegan (!) en deelt haar eetdagboek met ons.

Het menu

Vegan gaat nog een stapje verder dan vegetarisch. Je eet dan helemaal geen dierlijke producten. Dus naast vlees ook geen ei, zuivel en kaas. Wat staat er bij Marit op het menu vandaag?

Ontbijt

Havermoutpap gemaakt van amandelmelk met wat noten, cranberries en rozijnen.

Lunch

Plantaardige yoghurt met fruit.

Avondeten

Salade met komkommer, tomaat, mais en croutons.

Het ontbijt van Marit
Het ontbijt van Marit

Beweeg voldoende

Wat Marit naast gezond eten helpt om fit te blijven is sport. Marit: "Ik ga ongeveer 3 keer per week kickboksen en 1 keer in de week doe ik bodytec.” Dit is een trainingsmethode waarbij je een apparaat gebruikt om je spieren elektrisch te stimuleren. “Als het weer het toelaat fiets ik ook graag of loop ik een rondje door de polder met de hond."

Durf jij het aan?

Durf jij het net als Marit aan om een dagje vegan te eten? Of heb je nog een lekker vegan recept om anderen te overtuigen? Deel het hieronder in de comments!

 

Marit

Over Marit

Marit is 23 jaar en woont in Spijkenisse. Sinds september 2018 werkt ze bij het Spijkenisse Medisch Centrum als afdelingsassist. Een dag in de week staat ze op de kinderafdeling, de andere dagen op de short-stay en dagbehandeling. Marit studeerde Helpende Zorg en Welzijn en deed daarna de opleiding tot Verzorgende. Marit: “Ik vind mijn werk dankbaar en afwisselend. Daardoor blijft het zo leuk."

Marit bouwt pensioen op bij PFZW.

Misschien vind je dit ook leuk: