PFZW

Video

Dag van de Verpleging: toen, nu & straks

Vandaag is het de Dag van de Verpleging. Een dag waarop dank uit gaat naar alle verpleegkundigen en zorgverleners. En dat is dit jaar misschien wel belangrijker dan ooit.

De vanzelfsprekendheid waarmee jullie dag en nacht klaar staan voor anderen is slechts één van de redenen dat verpleegkundigen en verzorgers zo onmisbaar zijn. Iedereen lijkt zich dat tijdens deze crisis extra goed te realiseren. Alleen is dit niet nieuw: het plezier en de passie waarmee jullie je werk doen, is er altijd geweest en die zal er ook altijd zijn. Het kan daarom geen kwaad om daar op deze bijzondere dag extra bij stil te staan. Al eeuwen zijn jullie onze redders in nood, en dat zullen jullie altijd blijven. 

Voor jou is het ‘gewoon’ je werk, je doet niets liever dan voor een ander zorgen. Maar weet dat voor de rest van de wereld jullie bewonderenswaardige werk nooit vanzelfsprekend zal zijn. Bedankt verpleegkundigen, verzorgers en iedereen met een vitaal beroep. Jullie verdienen het om vandaag, en elke andere dag van het jaar, in het zonnetje gezet te worden.

Misschien vind je dit ook leuk: