PFZW

Achtergrond

Zorgdieren in de spotlight

Zorgdieren doen prachtig werk. Net als de medewerkers die hen hebben voorgedragen na onze oproep op Instagram en Facebook. Lees waarom onder andere Wubbina, Caroline, Femke en Annebé hun dieren in het zonnetje willen zetten.

Annebé: "Dex is een therapiepaardje die mensen goed aanvoelt. Deze mevrouw is in haar laatste levensfase en Dex stond haar bij tijdens een bezoek aan de betreffende instelling."
Ellie: "Mijn lieve Maximus. Hij is net zo lief als dat hij boos kijkt. Hij is mijn autisme "hulp"kater en voelt precies aan wanneer ik hem nodig heb."
Jan: "Ilja heeft bijna 11 jaar met Maike samengewerkt in de ouderenzorg, psychiatrie en gehandicaptenzorg. Met Ilja is het iedere week dierendag!"
Kelly: "Mijn zoon heeft autisme, TOS en is heel prikkelgevoelig. Het eerste dat hij doet uit school is thuis onze Bo knuffelen. Hij wordt er helemaal rustig van; ik had me geen betere hond kunnen wensen."
Femke: "Ik heb twee zorgdieren, al zijn ze niet specifiek getraind, want ik vang jongeren met een beperking op in mijn huis! Ze voelen gewoon aan wat mensen nodig hebben. Een natuurlijk instinct!"
Caroline: "Mijn Eve heb ik vorige week na bijna 15 jaar laten gaan. Ze was mijn eigen hulphond en ging vroeger altijd mee 'werken' op verschillende zorgafdelingen. En hielp ze mee met therapiesessies met kinderen met verschillende problematiek."
Wubbina: "Ik heb een zorgkat Boris van twee jaar, toen hij bij ons kwam was hij bijna vier maanden oud. Hij reageert op mijn diabetes. Als ik laag zit in mijn suikers maakt hij me wakker als ik slaap, en overdag pakt hij me bij de broekspijp vast en duwt me zo terug op de bank."
Cari: "Lieve Shiva, samen met mijn lieve moeder jaren mee geweest naar een dagverblijf voor meervoudig gehandicapte kinderen. Allebei als lieve vrijwilligers. Helaas is Shiva hier nu te oud voor."
1 / 8

Bekijk alle ingestuurde foto's en verhalen op onze Facebookpagina.

Lees meer

Misschien vind je dit ook leuk: