PFZW

PensioenPraat

Betaal ik nu premie voor mijn buurvrouw die met pensioen is?

Nee hoor, dat zou wat zijn… Premie betaal je voor jezelf. Elke maand betalen jij en je werkgever premie, waarmee je jouw eigen pensioen opbouwt. Door met deze premie zo goed mogelijk te beleggen, laat PFZW jouw pensioen groeien. Hierdoor krijg je de premie-inleg later dubbel en dwars terug.

Wat jij opbouwt, is van jou
Wat jij en je werkgever nu aan pensioenpremie inleggen, ontvang jíj later. Dit gaat in jouw eigen ‘pensioenpotje’. Daar snoepen de gepensioneerden van nu niets van af. Dus ook niet je buurvrouw. Het geld wat jij en je werkgever per maand in het potje stoppen, wordt belegd door PFZW. Door dit te beleggen neemt het bedrag toe. Zo krijg jij je later inleg dubbel en dwars terug.

In de pensioenpot van de gepensioneerden van nu zit het bedrag dat zij samen met hún werkgevers, hebben ingelegd. Samen met de inleg van PFZW is dit voldoende om deze pensioenen uit te betalen.

Is er nog wel geld in de pensioenpot wanneer ik met pensioen ga?

Veel werkenden twijfelen of er straks nog wel pensioen voor ze is. Is die zorg terecht? Gelukkig niet! Gastblogger Renée dook erin.

Lees meer

De dekkingsgraad
Er gelden strenge regels vanuit de overheid. Zolang de dekkingsgraad laag is, worden de pensioenen niet verhoogd. De dekkingsgraad laat zien of PFZW genoeg geld heeft om alle pensioenen nu en in de toekomst te betalen. Hoe hoger de dekkingsgraad, hoe beter de financiële situatie. Zo zit er in de toekomst voldoende geld in de pot zodat ook jij later een goed pensioen krijgt.

Benieuwd wat er op dit moment in jouw pensioenpotje zit? Kijk op MijnPFZW.nl.

Misschien vind je dit ook leuk: