PFZW

Blog

Dementie vergeet je niet

Alzheimer

Ken jij iemand die dement is? De kans is groot van wel. In Nederland zijn er meer dan 270.000 mensen met dementie. Een heftige ziekte voor patiënten, maar ook voor hun verzorgers. Het Japanse bedrijf Eisai werkt aan een aantal veelbelovende alzheimermedicijnen. PFZW ondersteunt deze ontwikkeling.

Alzheimer

De woorden dementie en alzheimer worden nog wel eens door elkaar gebruikt. Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Bij dementie gaan de zenuwcellen of verbindingen tussen de cellen in de hersenen kapot. Hierdoor functioneren de hersenen steeds minder goed, met alle gevolgen van dien. Gelukkig zijn er een aantal veelbelovende medicijnen in ontwikkeling die deze ziekte proberen te vertragen. Want genezen, dat kan helaas niet.

Medicijn uit Japan

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) belegt jouw pensioengeld in Eisai. “Samen met zijn Amerikaanse partner Biogen heeft Eisai 3 verschillende medicijnen voor alzheimerpatiënten in ontwikkeling. Deze medicijnen proberen alzheimer af te remmen en de kwaliteit van leven voor patiënten te verbeteren,” vertelt Bjorn van Kan, beleggingsadviseur voor PFZW.

Meer onderzoek

Voordat deze medicijnen op de markt komen, moeten ze eerst nog uitvoerig worden getest. Bjorn: “Los van de directe uitkomst is onderzoek naar de ziekte van Alzheimer erg belangrijk. Het zou mooi zijn als er eindelijk een goed medicijn voor handen komt.”

Eisai en PFZW

Het geld dat jij elke maand opzij zet voor jouw oude dag, beleggen we zoveel mogelijk in bedrijven die de wereld beter maken. Bedrijven die zich inzetten voor een beter klimaat, voedselzekerheid en waterzekerheid. En voor een betere gezondheidszorg! Zoals Eisai.

Bjorn van Kan
Foto PFZW: Bjorn van Kan

Over Bjorn

Bjorn van Kan is verantwoord beleggingsadviseur bij PFZW. Hij houdt zich bezig met beleggingen die te maken hebben met de gezondheidszorg.

Misschien vind je dit ook leuk: