PFZW

Pensioenvraag

In gesprek met Shell

In gesprek met Shell

Op 22 mei was de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Shell. PFZW was hierbij, omdat we beleggen in het bedrijf. Op de agenda stond het voorstel van Follow This, waarin Shell wordt gevraagd zijn klimaatdoelen aan te scherpen. PFZW stemde niet voor én niet tegen dit voorstel. Waarom? Andrew van de Klantenservice legt uit hoe het zit.

Andrew, heeft PFZW geen mening?

"Jazeker wel. Shell stoot CO2 uit, wat slecht is voor het milieu. We vinden dat het bedrijf meer moet doen om CO2-neutraler te worden. Sinds vorig jaar voeren we goede gesprekken met Shell. We hebben niet vóór het voorstel gestemd, omdat het bedrijf stappen zet in de goede richting."

De overgang naar duurzame energie is noodzakelijk. Dat lukt natuurlijk niet door één bedrijf hard aan te pakken, zoals Shell in dit geval.

Waarom heeft PFZW als aandeelhouder niet tegen gestemd dan?

"Omdat we wel degelijk geloven in het voorstel: een CO2-neutrale wereld waarin het klimaat leefbaar is, en blijft. Dat kan alleen als we met elkaar de afspraken uit het Klimaatakkoord van Parijs halen. Om deze te halen, is de overgang naar duurzame energie noodzakelijk. Dat lukt natuurlijk niet door één bedrijf hard aan te pakken, zoals Shell in dit geval."

Maar als het zo ingewikkeld is, waarom belegt PFZW nog in Shell?

"Er vindt bij PFZW een verschuiving plaats in de bedrijven en projecten waarin we beleggen. De focus komt te liggen op bedrijven die het beste omgaan met CO2-uitstoot. En laat Shell nu net een koploper zijn op dit gebied."

Meer weten?

Lees de blog Shell en CO2 van Peter Borgdorff, directeur van PFZW.

Meer over duurzaam beleggen: Samen werken aan een betere wereld.

Andrew Patterson
Foto: PFZW: Andrew Patterson van de Klantenservice

 

Over Andrew

Andrew Patterson werkt 10 jaar bij de Klantenservice van PFZW. Hij en zijn collega’s beantwoorden graag al je vragen. En als hij het antwoord niet weet – want beleggingen zijn best wel ingewikkeld – dan zoekt hij het voor je uit. Zelf bouwt Andrew ook pensioen op bij PFZW.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Neem contact met ons op. Of laat hieronder een reactie achter.

Misschien vind je dit ook leuk: