PFZW

Achtergrond

Jaarbericht: hoe jouw pensioen bijdraagt aan een betere wereld

blauwe lucht

Als pensioenfonds is onze belangrijkste verantwoordelijkheid het zorgen voor een goed pensioen voor onze deelnemers. Daarnaast willen wij óók bijdragen aan een leefbare, duurzame wereld. Want behalve een goed pensioen moet er straks ook nog een leefbare wereld zijn om van te genieten.

Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW) belegt daarom zoveel mogelijk duurzaam. Dat wil zeggen: met zorg voor maatschappij en milieu. Wij doen dit met het geld dat jij opzij zet voor jouw oudedag. Zo werken we aan betere gezondheidszorg, schoner water, het klimaat en genoeg voedsel voor iedereen.

Groenere vliegvakanties

Waar beleggen we dan zoal in? Bijvoorbeeld in het vergroenen van Schiphol. De luchtvaart is verantwoordelijk voor 2% van alle CO2-uitstoot wereldwijd. Luchthaven Schiphol heeft de ambitie om volledig CO2-neutraal te zijn in 2040 om verdere opwarming van de aarde te voorkomen. Met jouw pensioengeld dragen we een steentje bij aan deze plannen.

Veelbelovend Alzheimermedicijn

Ook beleggen wij in bedrijven en oplossingen die bijdragen aan een betere gezondheidszorg, zoals de Japanse farmaceut Eisai. Dit bedrijf is, samen met haar Amerikaanse partner Biogen, een vooraanstaand ontwikkelaar van medicijnen die de de ziekte van Alzheimer bij patiënten met een milde tot gematigde vorm proberen te vertragen.

Ben je benieuwd waar jouw pensioengeld nog meer aan bijdraagt? Lees dan hier ons Jaarbericht Duurzaam Beleggen. 

Misschien vind je dit ook leuk: