PFZW

PFZW Design Award

PFZW Design Award 2020: het beste idee voor de kinderopvang

Peuters eten geven aan lage tafeltjes, baby’s bukkend uit bed halen, een dreumes troosten die is gevallen... Werken in de peuteropvang vraagt veel van je lichaam. Studenten van de Technische Universiteit (TU) Delft gaan bij de SWKGroep aan de slag om hiervoor oplossingen te bedenken. Het beste idee ontvangt de PFZW Design Award 2020.

Werken met 0- tot 3-jarigen betekent vaak werken op peuterhoogte. Prettig voor de kinderen, maar belastend voor de pedagogisch medewerker. Schouder-, nek- en rugklachten komen regelmatig voor. Dat willen we veranderen!

Schouder-, nek- en rugklachten komen regelmatig voor omdat medwerkers werken op peuterhoogte.

Oplossingen die werken

Er zijn wel ergonomische richtlijnen en hulpmiddelen zoals verstelbare stoelen, maar het lukt niet altijd om die in de dagelijkse praktijk te gebruiken. Daarom hebben we zestien studenten Industrieel Design van de TU Delft gevraagd slimme oplossingen te bedenken die wel werken.

Blijf op de hoogte

Volg de PFZW Design Award

Houd Goed Bezig en onze Instagram in de gaten voor updates over de PFZW Design Award.

Voor de hele sector

PFZW werkt in deze tweede editie van de PFZW Design Award samen met de SWKGroep, een organisatie voor kinderopvang, zorg, buurtzorg en onderwijs. Voor de studenten is het de eindopdracht van hun bachelorstudie.

Manja Hopmans, manager Projecten & Innovatie bij de SWKGroep, kijkt uit naar de komende weken: “Dit is een mooie manier om kennis te delen met jonge talenten die met een vernieuwende blik naar de kinderopvang kijken. We hopen dat de studenten met veel plezier met deze vraag aan de slag gaan en dat de hele sector er straks iets aan heeft.”

Zestien studenten Industrieel Design van de TU Delft zijn gevraagd om oplossingen te bedenken.

PFZW Design Award

Na een digitale kennismaking op 2 september is elke student zelf gestart om het perfecte idee te ontwikkelen. Tussentijds overleggen ze met medewerkers van de SWKGroep, zodat ze hun idee goed op de praktijk kunnen afstemmen.

Na een traject van ruim twee maanden presenteren ze hun oplossingen en bepaalt de jury wie de PFZW Design Award wint. De winnaar ontvangt van PFZW ondersteuning om zijn of haar idee verder te ontwikkelen zodat mogelijk de hele sector ervan kan profiteren.

Zo ervaart pedagogisch medewerker Marloes de fysieke belasting in de kinderopvang

Ondanks dat Marloes zich bewust is van de adviezen en regels voor verantwoord tillen of bukken, doet ze het ook nog weleens op de ‘verkeerde’ manier.

Lees meer

Misschien vind je dit ook leuk: