PFZW

PFZW Design Award

Update PFZW Design Award 2019

Studenten van de TU Delft verzinnen oplossingen om doktersassistenten meer te laten bewegen

Voor hun bachelor eindproject bedenken 17 studenten Industrieel Ontwerpen van de Technische Universiteit (TU) Delft ideeën om doktersassistenten van het Reinier de Graaf Ziekenhuis meer te laten bewegen op het werk. De doktersassistenten van het ziekenhuis zitten veel tijdens hun werk, waardoor fysieke klachten ontstaan. Dat zorgt weer voor meer uitval en uitstroom. Daar moet iets aan veranderen, vinden ook de studenten van de TU. Zij zijn druk bezig om oplossingen uit te denken voor dit probleem. Het ‘beste’ idee wint uiteindelijk de PFZW Design Award 2019. Hoe gaat het met de uitwerking? Tijd voor een update!

Tussentijdse presentatie

Op woensdag 5 juni gaven de studenten hun tussentijdse presentatie op de TU Delft. Aanwezig waren 2 medewerkers Werk & Gezondheid van het Reinier de Graaf Ziekenhuis en het hoofd van de doktersassistenten. Ook PFZW was aanwezig. Een aantal studenten kon al een prototype laten zien van hun idee, waardoor het echt tot leven kwam.

De jury

We zijn erg enthousiast over de uitwerkingen tot nu toe. Er zitten zeker potentiële ideeën tussen die de assistenten kunnen helpen om meer te bewegen op het werk. Op 28 juni vindt de eindpresentatie plaats op de TU Delft. In juli mogen 3 of 4 studenten hun ontwerp pitchen voor een deskundige jury. Het ‘beste’ idee wint de PFZW Design Award 2019. De jury is inmiddels bekend! De leden zijn onder meer: Carina Hilders, directeur van het Reinier de Graaf Ziekenhuis en Peter Vink, professor Ergonomie en hoofd van de faculteit Industrieel Ontwerpen. Vanuit PFZW sluit Peter Borgdorff aan bij de jury.

Student Bent Verhoeff van de TU Delft legt zijn idee uit
Student Bent Verhoeff van de TU Delft legt zijn idee uit

De rol van PFZW

Als pensioenfonds van en voor de sector zorg en welzijn, zorgt PFZW niet alleen voor het opbouwen en uitkeren van het pensioen van onze deelnemers. Net zo belangrijk vindt PFZW dat zij straks in goede gezondheid van hun welverdiende pensioen kunnen genieten. Door samen te werken met de TU Delft draagt PFZW bij aan de vitaliteit van de deelnemers. Vitale deelnemers zullen bovendien minder snel een beroep doen op een arbeidsongeschiktheidspensioen, wat voor het fonds én de deelnemers voordeliger is.

 

Benieuwd wie de studenten zijn? Bekijk het Smoelenboek waar ze zich kort voorstellen.

Misschien vind je dit ook leuk: