PFZW

Video

VIDEO: Zo blijft Nederland thuis voor jou! #thuisvoordezorg

Met de social media-actie #thuisvoordezorg wilden we laten zien dat Nederland denkt aan alle helden in de zorg (en andere vitale beroepen). En dat is gelukt, de actie is bijna 1 miljoen keer bekeken. Bekijk de video!

Het belangrijkste dat Nederland voor de zorg kan doen, is: thuisblijven. Om zelf het goede voorbeeld te nemen en tegelijkertijd alle zorghelden een hart om de riem te steken, lanceerden we in maart een social media-actie met de naam: #thuisvoordezorg. Daarin vroegen we thuisblijvers een leuke selfie te maken. Enkele van de inzendingen vind je hieronder in een korte videoterugblik.

Als hét pensioenfonds van alle medewerkers in zorg en welzijn, staan wij ook nu achter onze deelnemers en proberen we zelf zoveel mogelijk thuis te werken. Met de social media-actie #thuisvoordezorg wilden we laten zien dat Nederland denkt aan alle helden in de zorg (en andere vitale beroepen). En dat is gelukt.

1 miljoen kijkers

De actie op Facebook en Instagram is bijna 1 miljoen keer bekeken. Tientallen thuisblijvers namen de moeite om een selfie te nemen en meer dan 5.000 mensen reageerden. “Mooi initiatief!” en “Ik blijf zoveel mogelijk thuis, niet alleen voor de zorg maar voor iedereen die hard aan het werk is” zijn zomaar wat van de geplaatste reacties.

Bekijk de video om te zien hoe Nederland voor jou thuis blijft.

Zo werkte de actie

Met de actie #thuisvoordezorg riepen we Nederlanders op om thuis een selfie te maken, met een A4’tje waarop te zien is dat ze thuisblijven voor de zorg. Vervolgens vroegen we ze om de selfie te delen op Facebook en/of Instagram met de hashtag #thuisvoordezorg. En als ze ook meteen vrienden en familie aanmoedigden om ook mee te doen, was dat natuurlijk helemaal fantastisch!

Misschien vind je dit ook leuk: