PFZW

Pensioenvraag

Wat betekent het nieuwe pensioenstelsel voor jou?

Er komt een nieuw pensioenstelsel aan. Een aantal zaken zijn al duidelijk, maar er moeten ook nog veel delen verder uitgewerkt worden. Wat betekent het nieuwe pensioenstelsel voor jou? Andrew van de Klantenservice geeft antwoord op deze vraag.

 “In juni van dit jaar kwamen het kabinet en sociale partners tot een uitwerking van het akkoord over nieuwe regels voor pensioen. Inmiddels hebben de grootste vakbonden ermee ingestemd. Uiterlijk per 1 januari 2026 moet PFZW over zijn op de nieuwe pensioenregeling. Tot die tijd zullen we geleidelijk stappen nemen om het nieuwe stelsel toe te passen.

Jouw pensioen en corona: drie veelgestelde vragen

Andrew van de Klantenservice beantwoordt drie van de meestgestelde vragen van de laatste tijd. Want wat merkt PFZW van corona? En wat is de impact van de crisis op je pensioen?

Lees meer

Geen zorgen meer

"De komende tijd zal meer bekend worden over wat dit betekent voor jouw persoonlijke pensioen. In ieder geval wordt met de nieuwe afspraken duidelijker wat er met je geld gebeurt. Je ziet straks hoeveel geld er voor je opzij is gezet én met hoeveel PFZW dat geld laat groeien door het te beleggen. Als je straks kunt zien hoeveel er in jouw pensioenpot zit, hoef je je geen zorgen te maken dat er straks misschien geen pensioen meer is.

De AOW-leeftijd

"En er is nog meer goed nieuws voor jongeren: de AOW-leeftijd gaat minder snel omhoog. Vanaf 2025 stijgt deze niet met 1 jaar per jaar dat we langer leven, maar nog maar met 8 maanden. Daarnaast mag je volgens de nieuwe pensioenregels op je pensioendatum maximaal 10% van je opgebouwde pensioen in één keer opnemen.   

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Op deze pagina delen we de laatste ontwikkelingen.”

Misschien vind je dit ook leuk: