eet je fit met nien

Eiwitrijke maaltijd #3 Mini-tortilla’s met kipgehakt en frisse muntsalade

Let’s go mexican. Deze mini-tortilla’s zijn perfect voor tijdens je pauze. De combinatie van volkoren koolhydraten en eiwitten geeft je een flinke energieboost. Zo kom je die nacht wel door!

Deze heerlijke tortilla’s zijn rijkelijk gevuld met kipgehakt, mais, tomaat, kruiden en kaas. Heerlijk te combineren met een frisse muntsalade. De tortilla’s kun je gemakkelijk koud eten, maar nog lekkerder is om ze even te verwarmen in de magnetron. Zo’n magnetron is in vrijwel elke zorg- en welzijnsinstelling wel te vinden.

Dit heb je nodig voor één persoon

Boodschappenijstje:

Tortilla’s

  • 3 mini-tortilla’s  
  • 1 el olijfolie 
  • 100 g kipgehakt 
  • 70 g mais uit blik 
  • 100 g tomatenblokjes uit blik 
  • 2 takjes peterselie 
  • 30 g gerapte kaas 
  • 2 tl kipkruiden (gehakt- of shoarmakruiden kan ook) 
  • Peper en zout naar smaak 
  • Optioneel: srirachamayonaise naar smaak 

Muntsalade

  • 3 muntblaadjes 
  • 1 tomaat 
  • ¼ komkommer 
  • 1 el olijfolie 
  • 1 el wittewijnazijn 
  • ½ el Italiaanse kruiden  

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

Tortilla’s

  1. Verwarm de olijfolie in een koekenpan. 
  2. Voeg het kipgehakt toe met de kipkruiden en peper en zout en bak 4 minuten op middelhoog vuur. 
  3. Giet de mais af en voeg samen met de tomatenblokjes toe aan het kipgehaktmengsel. 
  4. Snijd de peterselie fijn en voeg toe. 
  5. Laat alles 5 minuten pruttelen op laag vuur. 
  6. Laat afkoelen en giet het mengsel in een hersluitbaar bakje. 

Muntsalade

  1. Snijd de tomaat en de komkommer in blokjes en voeg toe aan een hersluitbaar bakje.  
  2. Snijd de muntblaadjes fijn en voeg toe. 
  3. Voeg de olijfolie, wittewijnazijn, Italiaanse kruiden en peper en zout toe.  
  4. Meng alles door elkaar en je frisse salade is klaar om mee te nemen. 

Klaarmaken op je werk

  1. Verwarm het kipgehaktmengsel 3 minuten in de magnetron op 600 watt. 
  2. Verwarm de tortilla’s tussen twee borden voor 30 seconden in de magnetron op 600 watt. 
  3. Leg de tortilla’s uit op een bord en smeer ze in met wat srirachamayo (optioneel). 
  4. Verdeel het kipgehaktmengel over de tortilla’s. 
  5. Bestrooi met de geraspte kaas. 
  6. Serveer de salade ernaast of top de tortilla’s ermee af. 
  7. Vouw de tortilla’s dubbel en geniet! 

Over Nienke

Als ambulanceverpleegkundige heeft Nienke onregelmatige diensten, maar ze wil natuurlijk wel gezond blijven eten. Dat vergt een goede voorbereiding en gezonde recepten. Op haar Instagramaccount @foodnien inspireert ze haar volgers lekker, gezond en voedzaam te eten. In de serie ‘Eet je fit met Nien’ deelt Nienke op online platform Goed Bezig haar favoriete gerechten. Met dit keer: 3x een eiwitrijke maaltijd 

Heb je een gerecht van Nienke gemaakt? Deel je foto op Instagram en tag @pfzwpensioen!