healthy hacks

Het beste idee van de Fitte Top 100

Met 13.749 likes is het fitte idee voor zorg en welzijn ‘onder toezicht van bewoners fit cross’ de absolute winnaar van de Fitte Top 100. Het idee kwam van Saskia, locatiemanager bij woonzorglocatie het Hoevehuis. Afgelopen week bezochten we haar en haar collega’s in Terneuzen om het heugelijke nieuws én hun welverdiende prijs te brengen.

Fitte ideeën voor zorg en welzijn

Met de Fitte Top 100 konden medewerkers in zorg en welzijn de afgelopen tijd hun fitte idee voor zorg en welzijn delen. Vervolgens kon iedereen de ingestuurde ideeën liken. Van de 381 ingestuurde ideeën, verzamelde het idee van Saskia de meeste likes. Daarmee won zij samen met haar team een fitheidspakket én kickboksclinic, gegeven door niemand minder dan Remy Bonjasky.

De dames van woonzorglocatie het Hoevehuis in Terneuzen waren blij verrast met het nieuws. ‘Wauw! Super dat we hebben gewonnen. We zijn als team vol voor de winst gegaan, en dat alleen al was een erg leuke ervaring. Maar; we kijken stiekem ook heel erg uit naar onze kickboksclinic met Remy Bonjasky!’

Leuk voor het team én de bewoners

Het idee is ontstaan doordat Saskia, locatiemanager van de woonzorglocatie, zelf 1x per week aan CrossFit doet. Ze wil haar team graag meenemen in deze ervaring, met in het achterhoofd wetende dat fitte medewerkers minder verzuim geven. Het idee wordt op korte termijn gerealiseerd, en dat op de woonzorglocatie zelf. Want naast dat het gezellig is om dit als team te doen, is het ook nog leuk om de bewoners met dementie erbij te betrekken. Voor hen is bewegen net zo belangrijk!

Ben je benieuwd naar alle ingestuurde ideeën? Neem dan een kijkje op de fittetop100.nl.

5x lekkere én gezonde snackinspiratie

Nienke deelt vijf recepten voor lekkere én voedzame snacks. Geen snelle suikers, maar tussendoortjes die genoeg energie geven om nog door te knallen tijdens je vroege of late dienst.

Lees meer
De Fitte Top 100

Hoe blijf jij fit aan het werk?

PGGM&CO, IZZ en PFZW lanceren De Fitte Top 100: 1 podium voor de 100 fitste ideeën van én voor Nederlandse professionals in zorg en welzijn. Een wandeling met de hond van de buurvrouw, een korte meditatie in je pauze of een appgroep met collega’s voor het uitwisselen van gezonde recepten. Laat je inspireren door de fitte ideeën van je collega’s of stuur je eigen idee in om anderen te helpen en wie weet win jij!