zorgiszó

Sanne verruilt ziekenhuis voor dovenzorg

Een dag werken als activiteitenbegeleidster. Appeltaart bakken met dove dames is zo makkelijk nog niet. Bekijk ZorgisZó afl. 3.

Ik hoor je niet

ZorgisZó aflevering 3: Van vaat- en longchirurgie naar dove ouderen

Connectie maken en goed articuleren, dat is het belangrijkste! Hoe is het om met dove ouderen te werken als je geen gebarentaal spreekt? Verpleegkundige Sanne (26) uit Utrecht, weet nog niet wat haar te wachten staat als zij in de auto stapt. 

Aangekomen in Ede blijkt dat ze een dag de baan van Leonie (27) mag overnemen. Die is activiteitenbegeleidster op De Gelderhorst, het landelijk centrum voor dove ouderen. Met dove dames appeltaart bakken en bingo spelen, blijkt best wel een uitdaging. "Beeld maar eens uit wat een kerk is, of een eend of een bril. Het was in het begin wel even moeilijk,” vertelt Sanne.

Over ZorgisZó

Dit is aflevering 3 van ZorgisZó, een serie videofilmpjes waarin 2 medewerkers uit zorg en welzijn aan elkaar gekoppeld worden. De ene zorgverlener heeft geen idee waar ze naartoe gaat en hoe haar dag eruit komt te zien. Gaat het haar lukken om de taken van de andere tot een goed einde te brengen? Gelukkig staat het duo er niet alleen voor, ze worden ondersteund door presentatrice Lonneke Marsman.