zorgiszó

Drie keer in quarantaine en een coronapak aan

Dat werken in de zorg het afgelopen jaar zwaar was, zal niemand ontgaan zijn. Maar als je de persoonlijke verhalen hoort, blijft het toch vaak verbazen.

ZorgisZó special afl. 1: Werken tijdens corona bij de dagbesteding

Dat werken in de zorg het afgelopen jaar zwaar was, zal niemand ontgaan zijn. Maar als je de persoonlijke verhalen hoort, blijft het toch vaak verbazen. Zo zat Melissa, zorgverlener op de dagbesteding voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag, het afgelopen jaar drie keer intern in quarantaine. En daarbij moest ze ook het coronapak aan. Voor de cliënten, die gebaat zijn bij een vaste structuur, was dit een lastige maatregel. ‘Ze herkennen niet wie er die dag voor ze is.’ Benieuwd naar Melissa’s verhaal? Bekijk de hele aflevering!

Ze herkennen niet wie er die dag voor ze is

Over ZorgisZó

ZorgisZó is een serie video’s waarin twee medewerkers uit zorg en welzijn een dag van baan wisselen. In deze editie gaan we terug naar deelnemers uit eerdere seizoenen, om te ervaren hoe hun werk veranderd is sinds corona. Zo maken we zichtbaar wat de impact van corona is op de medewerkers uit de sector en hun cliënten. Want, hoe houd je in de jeugdzorg 1,5 meter afstand als je moet ingrijpen bij een vechtpartij? En wat doe je als cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag - die zo gebaat zijn bij structuur en vertrouwen - jou niet meer herkennen door je coronapak?