zorgiszó

Werken in de jeugdzorg tijdens corona

Hoe is het om tijdens de coronapandemie te werken in de jeugdzorg, waar er naast de maatregelen al zoveel regels gehanteerd worden?

ZorgisZó special afl. 2: Werken tijdens corona bij de jeugdzorg

Hoe is het om tijdens de coronapandemie te werken in de jeugdzorg, waar er naast de maatregelen al zoveel regels gehanteerd worden? Pedagogisch medewerker (en oud-gevangenisbewaker) Han vertelt het in deze aflevering. ‘Je zoekt naar een zo natuurlijk mogelijk leefklimaat, maar het lukt gewoon niet om die regels volledig te hanteren, dat wordt onwerkbaar.’ Benieuwd hoe ze hier mee omgaan? Bekijk de hele aflevering!

We hebben heel weinig tools om nog verbinding te maken met die jongeren

Over ZorgisZó

ZorgisZó is een serie video’s waarin twee medewerkers uit zorg en welzijn een dag van baan wisselen. In deze editie gaan we terug naar deelnemers uit eerdere seizoenen, om te ervaren hoe hun werk veranderd is sinds corona. Zo maken we zichtbaar wat de impact van corona is op de medewerkers uit de sector en hun cliënten. Want, hoe houd je in de jeugdzorg 1,5 meter afstand als je moet ingrijpen bij een vechtpartij? En wat doe je als cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag - die zo gebaat zijn bij structuur en vertrouwen - jou niet meer herkennen door je coronapak?