PFZW

Pensioenvraag

Is er straks nog wel pensioen voor mij?

Is er straks nog wel pensioen voor mij? Of gaat mijn pensioen op aan de gepensioneerden van nu? Andrew van de Klantenservice legt uit hoe het zit.

"Wat jij en je werkgever nu aan pensioenpremie inleggen, ontvang jíj later. Niet de gepensioneerden van nu. PFZW belegt het geld dat jullie samen elke maand aan premie betalen. Dit doen wij zoveel mogelijk in duurzame bedrijven en projecten. Tegen de tijd dat je met pensioen gaat, is de inleg naar verwachting 3 tot 4 keer hoger geworden dan het bedrag dat is ingelegd. In de pensioenpot voor de huidige gepensioneerden zit voldoende geld om hun pensioen nu uit te betalen. Wel zijn er steeds strengere (overheids)regels. Door de lage dekkingsgraad* mogen de pensioenuitkeringen van de huidige gepensioneerden niet worden verhoogd. Dit om ervoor te zorgen dat er ook in de toekomst voldoende geld in de kas zit, zodat jij en anderen die nu pensioen opbouwen later ook een goed pensioen krijgen."

* De dekkingsgraad laat zien of PFZW genoeg geld heeft om alle pensioenen nu en in de toekomst te betalen. Hoe hoger de dekkingsgraad, hoe beter de financiële situatie.

Meer informatie? Op 'PFZW TV' geven we antwoord op deze en andere vragen.

Andrew

Over Andrew

Andrew Patterson werkt al 10 jaar bij de Klantenservice van PFZW. Hij en zijn collega’s beantwoorden graag al je vragen. En als hij zelf het antwoord niet weet – want beleggingen zijn best wel ingewikkeld – dan zoekt hij het voor je uit. Zelf bouwt Andrew ook pensioen op bij PFZW.

Misschien vind je dit ook leuk: