tips

4 luister-, lees-, kijk- en volgtips voor persoonlijke ontwikkeling

Blijven leren is niet alleen het volgen van een opleiding of training om je als professional in zorg en welzijn te ontwikkelen. Je kunt ook werken aan je persoonlijke ontwikkeling om zo het maximale uit jezelf te halen. Laat je door deze tips inspireren om ook aan de slag te gaan met je persoonlijke groei.

Luister …
... de Leef Je Mooiste Leven Podcast

Geloof jij in de wet van de aantrekkingskracht? Als je bepaalt wat je in je leven wilt bereiken, prikkel je volgens deze wet je hersenen om hier meer op te focussen. Daardoor behaal je je doelen sneller dan wanneer je je laat afleiden door dingen die er minder toe doen. Het is een van de onderwerpen in de ‘Leef Je Mooiste Leven Podcast' van een van de bekendste Nederlandse ‘goeroes’ op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, Michael Pilarczyk. Samen met zakenpartner Cindy gaat hij met anderen in gesprek over geluk, geld, mindfulness, succes en hoe je de beste versie van jezelf kunt worden.

Lees…
… het boek De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Tegenwoordig is iedereen maar druk en staan we minimaal twaalf uur per dag ‘aan’. Letterlijk, door altijd maar bereikbaar te zijn, maar ook figuurlijk – omdat onze hersenen op volle toeren draaien. Haemin Sunim wil mensen inspireren rust te vinden in een drukke wereld. Want is het echt de wereld die zo druk is of is ons hoofd zo druk? Haemin volgde trainingen in kloosters in Zuid-Korea, gaf les over Aziatische religies en is een zenboeddhistische leraar en schrijver. Zijn boek ‘De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’ helpt je om in het oog te houden wat er écht toe doet, hoe je beter kunt omgaan met gevoelens en hoe belangrijk sterke relaties met anderen voor je zijn.

vrouw leest boek in park

Kijk…
… de TED Talk De kracht van kwetsbaarheid

Veel mensen vinden het moeilijk om zich kwetsbaar op te stellen. Het is eng en je hebt er moed voor nodig. In haar TED Talk ‘De kracht van kwetsbaarheid’ vertelt hoogleraar en schrijfster Brené Brown over haar eigen onzekerheden. Hoe lastig het is om succes te boeken als je geen risico’s durft te nemen en hoe je jezelf als het ware gevangen houdt als je daardoor niéts doet. Maar ook dat je kunt leren om je kwetsbaar op te stellen door jezelf te accepteren zoals je bent. Want door te leven vanuit kansen in plaats van beperkingen en risico’s te nemen – inclusief de fouten die daarbij horen – kun je je leven volgens Brené verrijken.

Volg…
… Jelle en Claire van Growthinkers

In 2011 ontdekten schrijver en acteur Jelle en zijn vriendin Claire de kracht van persoonlijke groei, vooral op het gebied van gezondheid, relaties, mindset en werk. Ze geloven in ‘less is more’ en dragen hun steentje bij aan duurzaamheid. Op hun online platform Growthinkers en gelijknamige Instagramaccount nemen ze hun volgers mee in de zoektocht naar een leven waarin je het overbodige weghaalt, zodat er meer ruimte overblijft voor geluk, vrijheid en rust.