tips

5 tips voor een gezonde, snelle lunch

Iedereen weet dat een gezonde lunch belangrijk is, maar vaak schiet ’ie er op een drukke werkdag bij in. Laat je niet verleiden: te weinig eten of de lunch overslaan leidt meestal tot snacken.

5 tips om van de lunch een gezond moment te maken:

Tip 1. Let op de juiste samenstelling

Eat your veggies! Een gezonde lunch bestaat in ieder geval uit groenten. En ook uit een bron van eiwitten (vlees, vis, ei, zuivel, noten en bonen). Eiwitten worden langzaam afgebroken in de maag. Daardoor ben je langer verzadigd en heb je meer energie. Gezonde vetten in een lunch verbeteren je concentratievermogen en langzame koolhydraten (volkoren brood, zilvervliesrijst) zijn een belangrijke bron van energie.

Tip 2. Begin in je eigen keuken

Een goede lunch begint in je eigen keuken. Natuurlijk is er op je werk amper tijd om uitgebreid eten klaar te maken. Daarom kun je het beste thuis al over je werklunch nadenken. Ga bijvoorbeeld de avond voor je werkdag al aan de slag met je lunch. Zo heb je alle tijd en mogelijkheden om iets lekkers én gezonds in elkaar te klussen.

Tip 3. Lift mee op je eigen avondmaal

Lunch hoeft natuurlijk niet altijd een koude maaltijd te zijn. Je kunt het jezelf makkelijk maken om mee te liften op het avondeten van de dag daarvoor. Als je net wat extra eten klaarmaakt, dan heb je je lunch al klaar. Niet alleen lekker, ook duurzaam. Bewaar het eten in de koelkast en neem het de volgende dag mee naar je werk. Je hebt natuurlijk wel een magnetron nodig om je lunch op te warmen.

Tip 4. Eet een halve avocado

Uit een onderzoek blijkt dat mensen die een halve avocado aan hun lunch toevoegen, 3 uur na de lunch 40% minder trek hebben dan na een standaardlunch zonder avocado. Avocado-eters voelden zich bovendien meer verzadigd.

Tip 5. Wandellunch

Wraps of broodjes zijn ideaal om te eten uit het vuistje tijdens een wandeling. Neem je lunchpakketje mee en wandelen maar. Ideaal om ook nog eens bij te kletsen met je collega’s!

Op zoek naar praktische tips voor een gezonde weerstand?

Leefstijlcoach Krista Boots geeft 5 praktische tips over hoe je dat aanpakt. Bekijk de video en ga meteen aan de slag!

Lees meer