healthy hacks

Aan welke fitte ideeën voor de zorg geef jij een like?

De komende twee weken deel je likes uit aan jouw favoriete fitte ideeën voor de zorg op fittetop100.nl! Het idee met de meeste likes wint een fitheidspakket én een kickboksles voor het hele team, door voormalig kickbokser en K1-wereldkampioen Remy Bonjasky!

De afgelopen weken stroomden er bijna 400 ideeën binnen. Amy wil graag een snoeptomaat in plaats van een snoepautomaat in het verpleeghuis, zo snackt ze gezonder tijdens werk. Lindy raadt aan om elke dag een half uur eerder op te staan en dit half uur volledig aan jezelf te besteden, voordat je je inzet voor zorg en welzijn. Van een 7-minute work-out tot een stukje lezen in een inspirerend boek. En Jankees pleit voor hometrainers in plaats van bureaustoelen. Zo fiets je door je vergadering heen. En nog goed voor het milieu ook... Door te fietsen gaat het licht aan. Stop je met fietsen, zit je in het donker.

Raak geïnspireerd door deze en vele, vele andere ideeën en stem op jouw favoriet!

Een voedingspatroon goed voor lijf én geest: 5 tips

Cliché, maar waar. Alles in het leven draait om balans, ook als het gaat om voeding. Het gaat om de balans tussen voeding die voedzaam en goed voor je is, en voeding waar je gelukkig van wordt...

Lees meer
De Fitte Top 100

Hoe blijf jij fit aan het werk?

PGGM&CO, IZZ en PFZW lanceren De Fitte Top 100: 1 podium voor de 100 fitste ideeën van én voor Nederlandse professionals in zorg en welzijn. Een wandeling met de hond van de buurvrouw, een korte meditatie in je pauze of een appgroep met collega’s voor het uitwisselen van gezonde recepten. Laat je inspireren door de fitte ideeën van je collega’s of stuur je eigen idee in om anderen te helpen en wie weet win jij!