eet je fit met nien

Gezond herfstrecept #3 Romige tortelloni met paddenstoelen en spinazie

Wie denkt aan herfst, denkt al snel aan paddenstoelen. Niet alleen mooi om van te genieten tijdens een herfstwandeling, maar ook buitengewoon heerlijk op je bord. Ontdek dit heerlijke herfstrecept.

Paddenstoelen combineer je met spinazie en een beetje prosciutto crudo. Veelzijdig én gezond. Ze passen perfect bij de gevulde tortelloni, knapperige spinazie, zachte crème fraîche en het subtiele zoutige accent van rauwe ham.

Boodschappenlijstje

Dit heb je nodig voor 2 personen

 

  • 150 gram kastanjechampignons
  • 150 gram oesterzwammen
  • 300 gram verse spinazie
  • 150 gram crème fraîche
  • 1 el Italiaanse kruiden (of pastakruiden)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Olie/boter om in te bakken
  • Peper en zout
  • 200 gram tortelloni naar keuze (bijvoorbeeld met ricotta en spinazie, of tortellini)
  • 100 gram prosciutto crudo (of vergelijkbare rauwe ham, of zonder voor vegetarisch gerecht
  • Optioneel: geraspte kaas

 

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  1. Reinig de champignons en oesterzwammen door ze voorzichtig te borstelen of af te vegen met een vochtig stukje keukenpapier.
  2. Snijd de champignons in dunne plakjes en scheur de oesterzwammen in reepjes.
  3. Meng de spinazie en crème fraîche in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de kruiden, peper en zout toe en zet de saus apart.
  4. Pers de knoflook uit en snijd de ui in kleine blokjes.
  5. Breng water aan de kook en voeg een snufje zout toe.
  6. Verhit olie of boter in een wokpan.
  7. Fruit de ui en knoflook gedurende 3 minuten in de wokpan.
  8. Voeg vervolgens de champignons en oesterzwammen toe. Roerbak ze gedurende 5 minuten.
  9. Giet de spinaziesaus over de paddenstoelen en laat het geheel 5 minuten zachtjes sudderen. Je kunt naar smaak extra peper, zout of kruiden toevoegen.
  10. Kook de tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  11. Verdeel de gekookte tortelloni over 2 borden. Schep de paddenstoelen-spinaziesaus eroverheen en garneer met de prosciutto crudo. Je kunt eventueel nog wat geraspte kaas toevoegen naar smaak.

Ontdek meer gezonde herfstgerechten

In de herfst worden de dagen korter, kouder en natter – en dat vraagt om comfortfood. Bij comfortfood denk je al snel aan vet en ongezond eten, maar wist je dat er genoeg gezonde alternatieven zijn?

Lees meer

Over Nienke

Als ambulanceverpleegkundige heeft Nienke onregelmatige diensten, maar ze wil natuurlijk wel gezond blijven eten. Dat vergt een goede voorbereiding en gezonde recepten. Op haar Instagramaccount @foodnien inspireert ze haar volgers lekker, gezond en voedzaam te eten. In de serie ‘Eet je fit met Nien’ deelt Nienke op online platform Goed Bezig haar favoriete gerechten. Met dit keer: 3x een gezonde herfstmaaltijd.

Heb je een gerecht van Nienke gemaakt? Deel je foto op Instagram en tag @pfzwpensioen!