Eet je fit met Nien

Kliekjestip #5 Eiwitrijke wentelteefjes van ‘oud’ brood

Heerlijk voor op een luie, vrije ochtend, maar ook geschikt om mee te nemen naar je werk. Met deze wentelteefjes wordt ontbijten een feestje.

Brood dat al een paar dagen ligt, wordt droog. Maar voor wentelteefjes maakt dat niet uit. Je kunt ze zelfs een dag van tevoren maken en meenemen naar je werk als ontbijt na een nachtdienst. Eet ze koud of warm even op in de magnetron of tosti-ijzer.

Lijstje

Dit heb je nodig voor 4 wentelteefjes:

  • 4 sneetjes brood
  • 1 ei
  • 200 ml melk naar keuze
  • 200 gram fruit naar keuze, vers of uit de diepvries
  • 1 theelepel honing of agavesiroop
  • Een scheutje (kokos)olie om in te bakken
  • Optioneel: 20 gram eiwitpoeder voor extra eiwitten
  • Optioneel: kaneel(suiker), cacaopoeder of een andere topping

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  1. Gebruik je diepvriesfruit? Laat dit dan alvast ontdooien.
  2. Breek het ei boven een kom en meng met de melk en de honing of agavesiroop (en eventueel het eiwitpoeder) tot een glad mengsel zonder klontjes.
  3. Giet het mengsel in een brede schaal, bijvoorbeeld een ovenschaal, leg de broodjes er in en laat een minuutje liggen. Draai de sneeën brood om en laat nog een minuut liggen.
  4. Gebruik je vers fruit? Maak dit dan alvast schoon en snijd in stukjes.
  5. Verhit een grote koekenpan met olie en leg de sneetjes brood in de pan.
  6. Bak ze in ongeveer twee minuten goudbruin en draai ze daarna om. Bak nog twee minuten.
  7. Eet je de wentelteefjes meteen? Leg ze dan op een bord en bestrooi met het fruit, en eventueel de kaneel(suiker), de cacaopoeder of een andere topping. Als je de wentelteefjes meeneemt, laat je ze afkoelen en doe je ze in een bakje. Doe het fruit in een apart bakje, zodat het vers blijft.

Tip: om wentelteefjes te maken, hoef je niet per se ‘gewoon’ brood te gebruiken. Probeer het maar eens met rozijnen- of notenbrood, of bananenbrood dat al wat ouder is!

Ontdek meer creatieve kliekjes!

Drie vliegen in een klap: je gooit niks weg, je bespaart geld én tijd.

Lees meer

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  1. Gebruik je diepvriesfruit? Laat dit dan alvast ontdooien.
  2. Breek het ei boven een kom en meng met de melk en de honing of agavesiroop (en eventueel het eiwitpoeder) tot een glad mengsel zonder klontjes.
  3. Giet het mengsel in een brede schaal, bijvoorbeeld een ovenschaal, leg de broodjes er in en laat een minuutje liggen. Draai de sneeën brood om en laat nog een minuut liggen.
  4. Gebruik je vers fruit? Maak dit dan alvast schoon en snijd in stukjes.
  5. Verhit een grote koekenpan met olie en leg de sneetjes brood in de pan.
  6. Bak ze in ongeveer twee minuten goudbruin en draai ze daarna om. Bak nog twee minuten.
  7. Eet je de wentelteefjes meteen? Leg ze dan op een bord en bestrooi met het fruit, en eventueel de kaneel(suiker), de cacaopoeder of een andere topping. Als je de wentelteefjes meeneemt, laat je ze afkoelen en doe je ze in een bakje. Doe het fruit in een apart bakje, zodat het vers blijft.

Tip: om wentelteefjes te maken, hoef je niet per se ‘gewoon’ brood te gebruiken. Probeer het maar eens met rozijnen- of notenbrood, of bananenbrood dat al wat ouder is!

Over Nienke

Als ambulanceverpleegkundige heeft Nienke onregelmatige diensten. Soms heeft ze alle tijd om uitgebreid te koken, de andere keer moet het vooral makkelijk zijn en snel gaan. Dan is het fijn als de restjes van gisteren nog klaarliggen, die ze zó in haar maaltijden verwerkt.

Op haar Instagramaccount @foodnien inspireert ze haar volgers lekker, gezond en voedzaam te eten. In de serie ‘Eet je fit met Nien’ deelt Nienke op online platform Goed Bezig haar favoriete gerechten. Met dit keer: 5x creatief met kliekjes.

Heb je een gerecht van Nienke gemaakt? Deel je foto op Instagram en tag @pfzwpensioen!