PFZW

Tips

Slaapverwekkende kijk-, lees-, volg- en luistertips

Heb je vaker plafonddienst dan een goede nachtrust? Ontdek hoe schrijver Floris Wouterson, oud-militair Mark Schadenberg en de bijzondere yogavorm ‘yoga nidra’ jou kunnen helpen de kwaliteit van je slaap te verbeteren.

Luister …
… de ‘Bedweters Podcast’

In zijn tijd als militair was het bewust verstoren van slaap een vast onderdeel van zijn trainingen. Daardoor weet Mark Schadenberg precies hoe je je nachtrust weer op de rit krijgt. Als slaapcoach en ‘dromenvanger’ geeft hij in de Bedweters Podcast tips en tools waarmee je zelf je slaap kunt verbeteren. Na het luisteren van de podcast nog niet klaar met het onderwerp slaap? Lees dan ook zijn boek ‘Van slaapkop tot koploper’.

Lees …
… het boek ‘Superslapen’

Wat is de allerslechtste (en beste) slaaphouding? Door welke voeding ga je beter slapen? Wat is de ultieme powernap-formule? En hoe zorg je er in slechts vijf minuten per dag voor dat je vrolijk uit bed stapt? Floris Wouterson is de eerste slaapperformance-coach van Europa en hielp al meer dan 16.000 mensen om lekker te tukken. In zijn boek ‘Superslapen’ deelt hij zijn slaapgeheimen en praktische tips om vanavond nog toe te passen.

Kijk …
… de docu ‘In de armen van Morpheus’

Wat als je juist overal in slaap valt? Of als je slaapwandelt en daarbij heel agressief wordt? In de documentaire ‘In de armen van Morpheus’ gaan zes mensen op zoek naar een oplossing voor hun slaapprobleem. In de hoop dat ze er niet alleen ’s nachts – maar ook overdag minder last van hebben. Bekijk de docu hier.

Volg …
… een lesje yoga nidra

Helemaal niks actiefs doen, alleen zo stil mogelijk op je rug liggen – eventueel onder een dekentje. Dat is yoga nidra, ook wel ‘yoga slaap’ genoemd. Een stem leidt je door de oefeningen heen, zodat je helemaal kunt ontspannen. Volgens de Indiase bedenker helpt deze yogavorm slechte inslapers om makkelijker in slaap te vallen en zullen slechte doorslapers ’s nachts minder lang naar het plafond liggen staren. Ga jij het proberen? Ontdek op YouTube of yoga nidra iets voor jou is.

Misschien vind je dit ook leuk:

Tips

Met deze hacks slaap jij vanavond als een roos

De kans is groot dat je alle standaard adviezen inmiddels wel hebt gehoord. Van stoppen met snoozen tot je telefoon ’s avonds uit de slaapkamer verbannen. Wij zetten 5 alternatieve slaaptips op een rij.
Interview

"Geef je lijf nu de kans om bij te komen"

Hoe zorg je ervoor dat je weer oplaadt en niet instort nu de werkdruk (hopelijk) wat lager wordt? Bertus is ontwikkelingspsycholoog en universitair docent en geeft tips om met stressvolle gebeurtenissen om te gaan en er daarna van bij te komen.