tips

Werk je tijdens de feestdagen? Met deze 5 tips maak je er een feest van

Of je nu op de spoedeisende hulp werkt of als activiteitenbegeleider: als medewerker in de zorg- en welzijnssector sta je tijdens de feestdagen misschien wel op de werkvloer. Met deze tips maak je deze feestelijke periode ook op het werk extra speciaal. 

Tip #1 2023, top of flop? 

Met het nieuwe jaar voor de deur gaat bijna iedereen als vanzelf terugblikken. Hoe was 2023 voor jou? Ging het jaar je veel te snel voorbij? Of kan 2024 wat jou betreft niet snel genoeg beginnen? Vraag je collega’s eens naar hun drie mooiste tops en drie grootste flops van afgelopen jaar. En deel die van jou met hen. Wie weet gaat het delen van deze ‘verhalen-met-een-lach-en-een-traan’ jullie nieuwe decembertraditie worden. 

Tip #2 in de (s)maak  

Welk recept maakt voor jou van een werkdag een feestdag? En voor je collega’s? Maak het voor elkaar! Neem het mee naar je werk en maak er samen een smakelijk feestbuffet van. Iedereen kan tussen de werkzaamheden door proeven van alle favorieten. En is er tijd? Vertel dan je verhaal achter het recept. Voor collega’s die gek zijn op wedstrijden: maak er een bakcompetitie van. Wedden dat het in de smaak valt?

3x Feestdagen-snack

Is december voor jou een maand van eten, hapjes en trakteren? Ambulanceverpleegkundige Nienke deelt echte blijmakers, waarmee jij op het werk je collega’s en cliënten verrast. Handig: je kunt ze een dag van tevoren maken.

Lees meer

Tip #3 klein gebaar  

Spreek met je collega’s af: neem een klein cadeautje mee voor een ander. Mooi ingepakt. En doe er een wens bij voor het nieuwe jaar. Aan het begin van je werkdag leg je je cadeautje op de feestelijke cadeautafel (die zich zo langzaam vult). Ga je naar huis? Dan mag je zelf uitkiezen wat je meeneemt om thuis uit te pakken. Bespreek vooraf wat het maximale bedrag voor het cadeautje is. Zoals je begrijpt: het zit ’m niet in de waarde, maar in het gebaar. 

Tip #4 chic of fout?  

De een houdt van fout. De ander van op-en-top chic. Het mooie is: met de feestdagen kan alles. Dus haal je Rudolf-kersttrui met rode neus maar van stal. Of strijk je glitterblouse strak. En verras je collega’s door aan het werk te gaan in een outfit met stijl. Ben je niet type ‘over the top’, maar doe je wel graag mee? Met een paar kleurige (kerst)sokken of een feestbutton ben je ook van de partij. 

Tip #5 all you need is?  

Muziek! Maak samen met collega’s en cliënten een afspeellijst, bijvoorbeeld op Spotify. Zet die op openbaar, zodat iedereen al voor de feestdagen zijn favoriete nummers kan toevoegen. Zo heeft iedereen straks tijdens het werk even zijn eigen feestmomentje. Tip: maak er een ‘ken-jij-je-collega?'-quiz van: welke collega heeft welke song op de playlist gezet? 

Heb jij ook een goede tip om van je werkdag een feestdag te maken? Deel je tip op Facebook of Instagram en inspireer zo andere collega’s.