eerste week, laatste week

Wil gaat met pensioen en Jolene is net begonnen

Eerste Week, Laatste Week is een portret van twee mensen die samenwerken in de zorg. Zorgmedewerker Wil gaat met pensioen, collega Jolene is net begonnen. Welke tips heeft Wil voor haar startende collega?

Aan de ene kant denk ik: wat leuk dat je helemaal niet meer hoeft. Maar aan de andere kant denk ik: jeetje, ik zal dit hartstikke missen'

Wil (66) gaat met pensioen en Jolene (27) is net begonnen. Ze lijken absoluut niet op elkaar, maar hebben één ding gemeen: ze hebben beiden een echt ‘zorghart’. Ze werken bij Stichting St. Jacob, een woonproject voor dementerende ouderen. Prachtig werk, dat Wil al jarenlang met veel liefde doet. Voor ze de deur dichttrekt deelt ze haar tips en ervaringen met Jolene, zodat die een goede start kan maken.

Over Eerste Week, Laatste Week

Eerste Week, Laatste Week is een persoonlijk portret van twee mensen die samenwerken bij een organisatie in de sector zorg en welzijn. Deze aflevering is de vierde van een reeks minidocumentaires. In de documentaires laten we zien dat medewerkers in Zorg en Welzijn zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor anderen. De een begint net en de ander gaat bijna met pensioen.

Disclaimer: Deze serie is opgenomen voor de uitbraak van het coronavirus.