zorgiszó

Wat zeg je? Werken in de thuiszorg!

Dovenbegeleidster Leonie neemt de taken van Ilse over. Ze helpt meneer Brandt met het opstarten van de dag. Bekijk ZorgisZó afl. 2.

Als er geen krant is, dan is het zondag

ZorgisZó aflevering 2: Leonie draait mee in de thuiszorg

Hoe is het om de beginnend dementerende meneer Brandt (93) te verzorgen bij hem thuis? Dat ontdekt activiteitenbegeleidster Leonie (27) uit Ede, als zij onverwachts meegenomen wordt naar Leiden. Hoe zal ze het er vanaf brengen?

Leonie is begeleidster van dove ouderen. Vandaag neemt zij voor een dag de baan van Ilse (30) als thuiszorgverpleegkundige over. Meneer Brandt is al uit bed. Aan Leonie de taak om meneer te helpen met opstarten. Hij heeft praatjes voor 10 en spreekt duidelijke taal: - Houdt u van wandelen? - Nee. 

Over ZorgisZó

Dit is aflevering 2 van ZorgisZó, een serie videofilmpjes waarin 2 medewerkers uit zorg en welzijn aan elkaar gekoppeld worden. De ene zorgverlener heeft geen idee waar ze naartoe gaat en hoe haar dag eruit komt te zien. Gaat het haar lukken om de taken van de andere tot een goed einde te brengen? Gelukkig staat het duo er niet alleen voor, ze worden ondersteund door presentatrice Lonneke Marsman.