duurzaam beleggen

Duurzaam beleggen: zo doen we dat

Volop genieten van je pensioen kan alleen in een leefbare wereld. Nu en in de toekomst. Daarom belegt PFZW in bedrijven die iets goeds doen voor het milieu. Hoe doen we dat? En wat betekent duurzaam beleggen voor jouw pensioen? 

De weg naar fossielvrij 

Fossiele brandstoffen zijn slecht voor het milieu. PFZW belegt daarom niet meer in olie- en gasbedrijven zonder duidelijk plan voor het klimaatakkoord van Parijs. Deze afspraken moeten voorkomen dat de aarde verder opwarmt. De 7 olie- en gasbedrijven waar PFZW nog in belegt, bereiden zich wel voor op de overgang naar groene energie. Ons doel? In 2050 klimaatneutraal zijn. Onze beleggingen stoten dan geen broeikasgassen meer uit. En dat is beter voor het milieu.

Male and female engineers working at solar power plant. Two technicians in reflective clothing walking between rows of photovoltaic panels at solar farm.

Jouw geld telt voor 2

Wij beleggen jouw pensioengeld voor een goed pensioen. Dat doen we steeds vaker in groene bedrijven en organisaties. Bijvoorbeeld in duurzame zorgwoningen voor mensen met dementie, zoals Het Gastenhuis. Mantelzorger Esther vertelt in deze video waarom deze plek zo belangrijk is voor haar moeder. Zo telt jouw pensioengeld dus voor 2. Niet alleen goed voor jouw toekomst, maar ook voor de wereld om je heen.

7 duurzame doelen

De Verenigde Naties hebben 17 ontwikkelingsdoelen voor een duurzame wereld opgesteld. Zoals schoon water en goede voeding voor iedereen. Nederland helpt mee om deze doelen in 2030 te bereiken. PFZW investeert daarom in bedrijven die hieraan bijdragen. We focussen hierbij op 7 duurzame doelen die voor onze deelnemers het belangrijkst zijn:

  1. Geen honger
  2. Schoon water en sanitair
  3. Goede gezondheid en welzijn
  4. Betaalbare en duurzame energie
  5. Duurzame steden en gemeenschappen
  6. Klimaatverandering tegengaan
  7. Verantwoorde consumptie en productie
man en vrouw in witte jas bij schaalmodel windmolen

Duurzaam beleggen: goed rendement

Je hoort weleens dat duurzaam beleggen minder geld oplevert. Gelukkig hoef je niet te kiezen tussen groen beleggen en een mooi rendement. Die gaan heel goed samen. Benieuwd in welke duurzame projecten PFZW jouw pensioenpremie belegt? In deze virtuele tour reis je langs onze beleggingen met grote invloed. Van groene energie uit gft-afval in Alkmaar tot duurzame warmte in Eindhoven.