pensioenpraat

Kan PFZW mijn geld beter op een spaarrekening zetten dan beleggen?

Wat had meer rendement opgeleverd: als PFZW je geld 50 jaar geleden in een oude sok had gestopt, op een spaarrekening had gezet of belegd in je pensioen? Andrew van de Klantenservice geeft antwoord op deze vraag.

'Als PFZW vijftig jaar geleden 100 euro in een oude sok had gestopt, heb je nu nog steeds 100 euro. Het is niet meer waard geworden. Zelfs minder, want alles is duurder geworden. Stel ze hadden je geld op een spaarrekening gezet, dan was het nu 830 euro waard geweest. Dankzij de gemiddelde rente in 50 jaar is je kapitaal dus gegroeid.

Had je 50 jaar geleden 100 euro ingelegd bij PFZW, dan is dat nu gegroeid naar 5413 euro. Omdat PFZW de opbrengsten herbelegt, is je geld nog meer waard geworden. Beleggen levert dus het meeste rendement op. Bovendien betalen jouw werkgever en jijzelf ieder de helft van de inleg van 100 euro voor jouw maandelijks pensioen, waardoor jij er meer geld aan overhoudt.'

Wil je meer weten over jouw pensioen? Ga naar pfzw.nl.

Andrew Patterson

Over Andrew

Andrew Patterson werkt al 10 jaar bij de Klantenservice van PFZW. Hij en zijn collega’s beantwoorden graag al je vragen. En als hij zelf het antwoord niet weet – want beleggingen zijn best wel ingewikkeld – dan zoekt hij het voor je uit. Zelf bouwt Andrew ook pensioen op bij PFZW.