pensioenpraat

Een nieuwe pensioenregeling, wat betekent dit voor mij?

Je hebt het misschien al voorbij zien komen. PFZW krijgt een nieuwe pensioenregeling. Maar waarom en wat houdt dat in voor jouw pensioen? En waar staan we nu? Andrew van de Klantenservice geeft antwoord op deze vragen.

‘Om te beginnen wordt je pensioen straks duidelijker. Je ziet precies hoeveel pensioenvermogen je hebt en hoeveel jij en je werkgever elke maand inleggen. PFZW laat dit bedrag groeien door zorgvuldig te beleggen. Zo krijg je jouw ingelegde geld dubbel en dwars terug.

Het pensioen dat je opbouwt gaat meer meebewegen met de resultaten die PFZW haalt. Daardoor is het wat onduidelijker wat je later exact aan pensioen krijgt.

Ook als je later met pensioen bent, kan de hoogte van je pensioeninkomen elk jaar veranderen. We verwachten dat we het pensioeninkomen eerder kunnen verhogen dan nu. En we hebben een reserve om te voorkomen dat je pensioeninkomen later ineens veel daalt.

Waar staan we nu?

Sinds 1 juli 2023 is de Wet toekomst pensioen van kracht. En op 15 januari 2024 hebben vakbonden en werkgeversorganisaties een plan overhandigd aan PFZW met gemaakte afspraken. PFZW bestudeert deze nu en wil de nieuwe pensioenregeling op 1 januari 2026 invoeren.’

Meer weten?

Hier lees je alles over de nieuwe regels voor pensioen