pensioenpraat

Gelden de nieuwe regels voor pensioen ook voor mij?

Ja, de nieuwe regels voor pensioen gelden voor iedereen. Er komen vaak vragen bij ons binnen over eventuele uitzonderingen. Collega Andrew van de PFZW-klantenservice legt uit hoe het zit.

De pensioenregels gelden voor iedereen

‘We krijgen vaak vragen binnen over de nieuwe regels voor pensioen: “Gelden die wel voor mij?” Met vervolgvragen zoals: “Dus ook als ik al een nabestaandenpensioen ontvang?” Het antwoord is: ja, de nieuwe pensioenregels gelden dus voor iedereen die pensioen opbouwt of ontvangt bij een pensioenfonds. Het onderstaande schema laat zien dat de regels écht voor iedereen gelden.’

Schema nieuwe pensioenregels

Bekijk de video

Bekijk ook eens de video van mijn collega Marc. Hij is pensioenvoorlichter en legt het graag nog een keer mondeling uit. 

Effect nieuwe pensioenregels

‘Het effect van de nieuwe regels verschilt natuurlijk van situatie tot situatie. Als je al met pensioen bent, of een nabestaandenuitkering ontvangt, merk je de wijziging direct. Als je nog werkt merk je dit niet direct in je portemonnee, dan zie je het straks in je pensioenoverzicht op MijnPFZW. Daar zie je jouw persoonlijke pensioenvermogen, waaruit later je maandelijkse pensioen wordt betaald. 

PFZW wil op 1 januari 2026 overstappen op de nieuwe regels.’

Wat verandert er voor jou en jouw pensioen?

Ga naar pfzw.nl

Wil je weten wat de nieuwe regels voor pensioen precies inhouden? Daar lees je alles over op pfzw.nl.