PFZW

Pensioenvraag

Meer werken: meer verdienen, dus ook meer pensioen?

Een kwart van de medewerkers in de zorg wil meer uren werken. Dat bleek in februari 2021 uit een onderzoek van stichting Het Potentieel Pakken, onder meer dan 17.000 zorgmedewerkers. Vooral vrouwen met een contract van minder dan 25 uur per week zien een uitbreiding van zo’n zes uur per week wel zitten. Meer werken, betekent meer salaris. Maar betekent dat dan ook meer pensioen? We vragen het Andrew van de PFZW-klantenservice.   

Meer verdienen betekent meer premie

“Je bouwt pensioen op over de uren die je werkt. Dus als je meer gaat werken, ga je niet alleen meer verdienen, maar bouw je ook meer pensioen op. Hoe meer je verdient, hoe meer pensioenpremie je betaalt. De premie is een vast percentage dat op je salaris wordt ingehouden, en waarmee we bij PFZW pensioen voor je opbouwen.

De premie is een vast percentage van je salaris waarmee je pensioen opbouwt

Meer premie betekent meer pensioen

Hoe meer premie je betaalt, hoe meer geld dat oplevert voor je oude dag. Én voor die van je partner, want ook het partnerpensioen gaat erdoor omhoog. Via MijnPFZW kun je bekijken welke premie je precies inlegt en wat het te verwachten pensioen is dat je daarvoor terugkrijgt.

De WerkUrenBerekenaar

Wat meer werken precies betekent voor jouw inkomen, kun je zelf uitrekenen met de WerkUrenBerekenaar. In deze online tool wordt ook rekening gehouden met de belastingen en toeslagen die voor jou gelden.”

WerkUrenBerekenaar

Ontwikkeld door Nibud, WomenInc en Stichting Het Potentieel Pakken

De tool is bedoeld om meer mensen bewust te maken van de gevolgen van je keuzes voor je financiële situatie. Zodat je bewust kunt besluiten om wel of niet meer te gaan werken. Ben je benieuwd wat meer werken voor jouw bankrekening betekent – nu en in de toekomst? Ontdek het zelf met de WerkUrenBerekenaar.

Misschien vind je dit ook leuk: