pensioenpraat

PFZW verhoogt de pensioenen, wat merk ik daarvan?

PFZW verhoogt de pensioenen. Dat is goed nieuws. Maar wat merk je daar eigenlijk van, nu en later? Andrew van de Klantenservice geeft antwoord op deze vraag.

‘PFZW vindt de verhoging (indexatie) van de pensioenen echt nodig. Steeds meer mensen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Energie en brandstof zijn de afgelopen maanden dan wel goedkoper geworden. Maar de prijzen in de supermarkt zijn nog steeds een heel stuk hoger dan een jaar of twee geleden. Daarom zijn we blij dat we een van de fondsen zijn die ook in 2024 het pensioen weer kunnen verhogen.

We verhogen de pensioenen per 1 januari 2024 met 4,8%. In oktober 2022 verhoogden we de pensioenen voor het eerst in lange tijd, met 2,7%. In januari 2023 kwam daar nog 6% bij. Met de nieuwe verhoging van begin 2024, zijn de pensioenen in vijftien maanden tijd dan in totaal met ruim 13% gestegen.’ 

Wat merk ik van de verhoging?

‘De verhoging geldt voor iedereen in de sector zorg en welzijn die bij PFZW pensioen ontvangt of opbouwt. Ben je gepensioneerd, dan ontvang je vanaf 1 januari elke maand een hoger bedrag. En voor wie nog niet met pensioen is, verhogen we het opgebouwde pensioen.’ 

Als je nog niet met pensioen bent, zie je op je pensioenoverzicht in MijnPFZW dat je door de verhoging meer pensioen hebt opgebouwd.

Alles over de nieuwe regels voor pensioen

Meer veelgestelde vragen en antwoorden over de nieuwe regels voor pensioen vind je op pfzw.nl.