PFZW

PensioenPraat

Rond mijn 40ste hoef ik toch pas over mijn pensioen na te denken...?

Je pensioen ontvang je pas rond je AOW-leeftijd, dus dat duurt nog even. Dat betekent niet dat je tot die tijd niet met je pensioen bezig hoeft te zijn. Je bouwt namelijk nu al elke maand aan jouw inkomen voor later. Verandert jouw situatie door samenwonen, een nieuwe baan of minder werken? Dan heeft dat invloed op jouw pensioen, en dus op je toekomst. Goed om te weten, toch? 

Hoe langer je werkt, hoe langer je opbouwt
Pensioen bouw je op vanaf het moment dat je begint met werken. Hoe langer je werkt, hoe langer je pensioen opbouwt. Werk je in de sector zorg en welzijn? Dan is de kans groot dat je pensioen opbouwt bij PFZW. Dit opbouwen doe je samen met je werkgever. Er wordt een deel ingehouden van je salaris en een deel bijgelegd door je werkgever.

Dit bedrag belegt PFZW. Hierdoor wordt dit bedrag alleen maar groter. Gemiddeld behaalt PFZW 8% rendement per jaar. Dus jouw pensioenpotje groeit gemiddeld met 8% per jaar. Logisch gevolg is dus dat hoe langer je werkt, hoe meer pensioen je opbouwt. 

Is er nog wel geld in de pensioenpot wanneer ik met pensioen ga?

Veel werkenden twijfelen of er straks nog wel pensioen voor ze is. Is die zorg terecht? Gelukkig niet! Gastblogger Renée dook erin.

Lees meer

Alle tijd om te sparen
Bovendien heb je, als je al vroeg begint met nadenken over je pensioen, ook alle tijd om bij te sturen mocht je te verwachten pensioen tegenvallen. Dan is het een idee om elke maand wat apart te zetten of zelf te beleggen.

Benieuwd wat er op dit moment in jouw pensioenpotje zit? Kijk op MijnPFZW.nl.

Misschien vind je dit ook leuk: